Освијетљена црква у Бијељини

Празник Светог Луке 18. октобра био је историјски и радосни тренутак за Жупу Пречистог Срца Маријина у Врхбосанској надбискупији у Бијељини, гдје је доведена струја 

Република Српска 23.10.2018 | 15:26
Освијетљена црква у Бијељини
Након пуних 132 године, колико има од када је овај објекат саграђен, први пут је освијетљен на општу радост за ову малу жупну заједницу, али и за становнике Бијељине .

Постављање расвјете финансирала је општинска управа града Бијељина,а остатак радова који су у току биће покривен хуманитарним донацијама,јер остало је јос доста посла да би се овој старој грађевини вратио достојанствени изглед храма у којем се моле и католички и православни вјерници.

“До сада је урађена фасада,промјењен кров,пресјечена влага,урађене стазе и одводи око цркве,постављен нови прикључак електричне енргије,а уз помоц доброчинитеља и града Бијељина,радове планирамо наставити и у унутрашњости цркве.Кад се све то заврши,потребно је урадити и ограду”,рекао је жупник Андреј Лукановић.

Комисија за очување националних споменика БиХ донијела је одлуку у новембру 2015. да „Градитељску цјелину – Црква Пречистога Срца Маријина и жупни уред у Бијељини“ прогласи националним спомеником Босне и Херцеговине.

БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

АР

23.10.2018 16:27

Добро је да нисмо И то срусили

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

24.10.2018 06:37

Волим Бијељину и моју драгу пријатељицу Гордану

ОДГОВОРИТЕ