Osvijetljena crkva u Bijeljini

Praznik Svetog Luke 18. oktobra bio je istorijski i radosni trenutak za Župu Prečistog Srca Marijina u Vrhbosanskoj nadbiskupiji u Bijeljini, gdje je dovedena struja 

Republika Srpska 23.10.2018 | 15:26
Osvijetljena crkva u Bijeljini
Nakon punih 132 godine, koliko ima od kada je ovaj objekat sagrađen, prvi put je osvijetljen na opštu radost za ovu malu župnu zajednicu, ali i za stanovnike Bijeljine .

Postavljanje rasvjete finansirala je opštinska uprava grada Bijeljina,a ostatak radova koji su u toku biće pokriven humanitarnim donacijama,jer ostalo je jos dosta posla da bi se ovoj staroj građevini vratio dostojanstveni izgled hrama u kojem se mole i katolički i pravoslavni vjernici.

“Do sada je urađena fasada,promjenjen krov,presječena vlaga,urađene staze i odvodi oko crkve,postavljen novi priključak električne enrgije,a uz pomoc dobročinitelja i grada Bijeljina,radove planiramo nastaviti i u unutrašnjosti crkve.Kad se sve to završi,potrebno je uraditi i ogradu”,rekao je župnik Andrej Lukanović.

Komisija za očuvanje nacionalnih spomenika BiH donijela je odluku u novembru 2015. da „Graditeljsku cjelinu – Crkva Prečistoga Srca Marijina i župni ured u Bijeljini“ proglasi nacionalnim spomenikom Bosne i Hercegovine.

BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

AR

23.10.2018 16:27

Dobro je da nismo I to srusili

ODGOVORITE
Name

Bakica

24.10.2018 06:37

Volim Bijeljinu i moju dragu prijateljicu Gordanu

ODGOVORITE