ЛШ: Роналдо са ''Дамом'' на ''Театру снова''!

Манчестер Јунајтед и Јувентус одмериће снаге у једном од занимљивијих окршаја трећег кола Лиге шампиона.

Фудбал 23.10.2018 | 14:15
ЛШ: Роналдо са ''Дамом'' на ''Театру снова''!
Стара дама дуго није посетила Театар снова. Прошло је 15 година од последњег такмичарског двобоја Манчестер Јунајтеда и Јувентуса, па ће окршај у оквиру 3. кола Групе Х (21.00, ТВ Арена Спорт 3)овогодишњег издања Лиге шампиона дефинитивно имати ореол дербија. Притом се на Олд Трафорд враћа Кристијано Роналдо, на ноге својим Црвеним ђаволима.

А како и не би била најзанимљивија утакмица кола када екипе из Манчестера и Торина комбиновано имају 11 великих континенталних трофеја, укључујући три "ушата пехара" Јунајтеда и два Јувеа. Занимљиво, до сада су снаге одмерили 12 пута, а скор је потпуно изједначен - по пет победа и два ремија, уз гол-разлику 15:15.

Црвени ђаволи су славили на три протекла званична дуела са Јувентусом, али посматрајући партије у текућој сезони сада би тријумф био подвиг. Јувентус је непоражен, славио је на десет од претходних 11 утакмица и суверено држи трон у Серији А, док је Јунајтед у средини табеле Премијер лиге, а у Европи има победу и реми. Чета Жозеа Муриња, може се сада то констатовати, остаће и ове године без пехара првака Енглеске, па је једина шанса да се сезона "извуче" управо Лига шампиона.

Међутим, то је тло на којем Стара дама жели да хода чврстим кораком, без застајкивања и штапа. Јуве је у претходне четири сезоне сва пута играо финале најјачег клупског такмичења, и летос је потрошио доста новца да ангажује некадашњу седмицу Јунајтеда, која зна како се долази до најзначајнијег континенталног трофеја. Баш због Роналда је и у предности, јер не треба сумњати у професионализам Португалца, који је и раније док је носио дрес мадридског Реала показао да уме да остави емоције по страни. Уосталом, ЦР7 је у марту 2013. донео тријумф Реалу на Театру снова, а нешто раније био је стрелац и у мадридском дуелу Галактикоса и Манчестер Јунајтеда. Дакле, неће имати пардона према клубу у којем се прославио.

Под будним оком јавности је и Жозе Мурињо. Јунајтед је у кризи у каквој није био од менаџерских дана Дејвида Мојеса, а многи за урушавање имиџа који је изградио легендарни сер Алекс Фергусон пре свега окривљују управо Специјалног.  Португалски стручњак све више губи кредибилитет и конце, што се огледа како у проблематичним трансферима (много потрошеног новца за играче којима објективно није место на Олд Трафорду), тако и у затегнутим односима са фудбалерима, пре свих са Полом Погбом. Све то одразило се на резултате, па је Јунајтед од почетка сезоне од шест мечева код куће добио само два, уз доста среће. Ниједна линија тима не функционише, а посебно шкрипи у одбрани и да између статива стоји лошији голман од Давида де Хее Црвени ђаволи били би у још непријатнијој ситуацији.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар