LŠ: Ronaldo sa ''Damom'' na ''Teatru snova''!

Mančester Junajted i Juventus odmeriće snage u jednom od zanimljivijih okršaja trećeg kola Lige šampiona.

Fudbal 23.10.2018 | 14:15
LŠ: Ronaldo sa ''Damom'' na ''Teatru snova''!
Stara dama dugo nije posetila Teatar snova. Prošlo je 15 godina od poslednjeg takmičarskog dvoboja Mančester Junajteda i Juventusa, pa će okršaj u okviru 3. kola Grupe H (21.00, TV Arena Sport 3)ovogodišnjeg izdanja Lige šampiona definitivno imati oreol derbija. Pritom se na Old Traford vraća Kristijano Ronaldo, na noge svojim Crvenim đavolima.

A kako i ne bi bila najzanimljivija utakmica kola kada ekipe iz Mančestera i Torina kombinovano imaju 11 velikih kontinentalnih trofeja, uključujući tri "ušata pehara" Junajteda i dva Juvea. Zanimljivo, do sada su snage odmerili 12 puta, a skor je potpuno izjednačen - po pet pobeda i dva remija, uz gol-razliku 15:15.

Crveni đavoli su slavili na tri protekla zvanična duela sa Juventusom, ali posmatrajući partije u tekućoj sezoni sada bi trijumf bio podvig. Juventus je neporažen, slavio je na deset od prethodnih 11 utakmica i suvereno drži tron u Seriji A, dok je Junajted u sredini tabele Premijer lige, a u Evropi ima pobedu i remi. Četa Žozea Murinja, može se sada to konstatovati, ostaće i ove godine bez pehara prvaka Engleske, pa je jedina šansa da se sezona "izvuče" upravo Liga šampiona.

Međutim, to je tlo na kojem Stara dama želi da hoda čvrstim korakom, bez zastajkivanja i štapa. Juve je u prethodne četiri sezone sva puta igrao finale najjačeg klupskog takmičenja, i letos je potrošio dosta novca da angažuje nekadašnju sedmicu Junajteda, koja zna kako se dolazi do najznačajnijeg kontinentalnog trofeja. Baš zbog Ronalda je i u prednosti, jer ne treba sumnjati u profesionalizam Portugalca, koji je i ranije dok je nosio dres madridskog Reala pokazao da ume da ostavi emocije po strani. Uostalom, CR7 je u martu 2013. doneo trijumf Realu na Teatru snova, a nešto ranije bio je strelac i u madridskom duelu Galaktikosa i Mančester Junajteda. Dakle, neće imati pardona prema klubu u kojem se proslavio.

Pod budnim okom javnosti je i Žoze Murinjo. Junajted je u krizi u kakvoj nije bio od menadžerskih dana Dejvida Mojesa, a mnogi za urušavanje imidža koji je izgradio legendarni ser Aleks Ferguson pre svega okrivljuju upravo Specijalnog.  Portugalski stručnjak sve više gubi kredibilitet i konce, što se ogleda kako u problematičnim transferima (mnogo potrošenog novca za igrače kojima objektivno nije mesto na Old Trafordu), tako i u zategnutim odnosima sa fudbalerima, pre svih sa Polom Pogbom. Sve to odrazilo se na rezultate, pa je Junajted od početka sezone od šest mečeva kod kuće dobio samo dva, uz dosta sreće. Nijedna linija tima ne funkcioniše, a posebno škripi u odbrani i da između stativa stoji lošiji golman od Davida de Hee Crveni đavoli bili bi u još neprijatnijoj situaciji.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar