ЕК: Вријеме је за побједу и Јанковићев деби!

Премијерни сусрет трећег кола Еврокупа у дворани Пионир играју Партизан и Асвел.  Јанковић: Дошао сам у Партизан да гинем! Кошаркаши Партизана вечерас ће се, у 4. колу Еврокупа, састати са Асвелом од 19 сати у дворани "Александар Николић".

Кошарка 23.10.2018 | 13:15
ЕК: Вријеме је за побједу и Јанковићев деби!
Тренер кошаркаша Партизана Ненад Чанак изјавио је да је дуел против Асвела у 4. колу Еврокупа вишеструко битан, а посебно јер може да донесе пласман у наредну фазу.

Црно-бели су у негативној серији од три пораза на три гостовања (Морнар, Валенсија, Крка) и сада је прилика да се оствари тријумф на домаћем терену.

"Утакмица је веома важна за обе екипе јер може пуно тога да донесе по питању пласмана у наредну фазу Еврокупа. Асвел је тим који се због сплета околности нашао у шестом шеширу, иначе спада медју квалитетније екипе у овом такмичењу. Физички су јаки, имају пуно искусних играча који могу да направе разлику", изјавио је Чанак за клупски сајт. 

Стефан Јанковић, који је стигао међу црно-беле као слободан играч, у понедељак је одрадио први тренинг са новим саиграчима, а данас би могао да се нађе у тиму против Асвела. 

"Дуго је све ово трајало, али шта да радим. Сада је супер, тренирао сам, чекао и сада морам да се што брже уклопим у екипу. Захвалан сам за све ово. Када играш за клуб као што је Партизан знаш каква су очекивања. Ја у сваку утакмицу улазим да победим. Желим да као и увек у каријери покажем срце, да гинем на терену. Саиграчи су ме супер дочекали, ми смо добри, дружимо се. И прошле године сам, на пример, на Новицу Величковића гледао као на старијег брата. Све остало је напумпано", објаснио је Јанковић за "Спортклуб" свој долазак у Партизан после играња у Црвеној звезди. 

О противнику Партизана у Еврокупу каже: 

"Асвел је добра екипа, играју брзо, добро трче, појединачно су квалитетни. Ми морамо да играмо са енергијом, биће сјајна атмосфера", рекао је Јанковић.

Ред еуфорије, па ред разочарања. Кошаркаши Партизана, после две везане победе, доживели су три узастопна пораза у Јадранској лиги и Еврокупу, а вечерас у хали Пионир дочекују француски Асвел (19.00, ТВ Спортклуб 1) у утакмици која би могла значајно да утиче на коначан поредак на табели групе, а самим тим и на амбиције црно-белих. Партизанова главна шанса за пласман даље је да брани домаћи паркет у свакој утакмици, а прошли пут је против руског Зенита показао да фактор Пионир поново може да буде одлучујући када су у питању дуели са објективно јачим и скупљим екипама.

Оно што је за Партизан представљало проблем на последњем јадранском мечу у којем је поражен од Крке је била повреда вероватно најбољеги играча тима Радета Загорца. Он је имао проблем са повредом ноге и остаје да се види колико ће моћи да помогне екипи у уторак вече пред, очекивано, пуним трибинама хале Пионир.

Дан уочи утакмице са Асвелом црно-бели су добили тако дуго чекано појачање на позицији крилног центра. У Партизан је дошао доскорашњи кошаркаш Црвене звезде Стефан Јанковић. Очекује се да управо против Асвела забележи и прве минуте у дресу новог клуба, мада остаје да се види колико је спреман у овом тренутку, а јасно је и да ће му бити потребно време како би научио акције.

"Од тренера зависи. Нисам пет месеци одиграо утакмицу, али ми је срце спремно да дам све од себе. Сад када ме тренер убаци даћу све од себе да испуним задатке", казао је Јанковић уочи меча.

Његов долазак требало би да растерети управо Величковића који је пред почетак сезоне имао доста проблема са повредом леђа, а очекивано је да наредних дана у црно-бели табор стигне и амерички "свингмен" Ентони Браун.

Када је у питању екипа из предграђа Лиона, ради се о скупу искусних појединаца од којих неки и те како добро знају шта их чека у пуној хали Пионир. Пре свих то се односи на некадашњег плејмејкера Црвене звезде Демаркуса Нелсона, бившег центра Цедевите Миру Билана, као и његовог колегу из рекета Алфу Кабу који је својевремено играо за Мега Бемакс.

Партизан и Асвел, чији власник је славни француски кошаркаш Тони Паркер често су се састајали у прошлости. Последњи пут то је било у лето 2014. године у пријатељском мечу када је Асвел славио на свом терену, а пре тога играли су две евролигашка дуела у сезони 2002/2003 и оба пута су тријумфовали домаћи.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар