EK: Vrijeme je za pobjedu i Jankovićev debi!

Premijerni susret trećeg kola Evrokupa u dvorani Pionir igraju Partizan i Asvel.  Janković: Došao sam u Partizan da ginem! Košarkaši Partizana večeras će se, u 4. kolu Evrokupa, sastati sa Asvelom od 19 sati u dvorani "Aleksandar Nikolić".

Košarka 23.10.2018 | 13:15
EK: Vrijeme je za pobjedu i Jankovićev debi!
Trener košarkaša Partizana Nenad Čanak izjavio je da je duel protiv Asvela u 4. kolu Evrokupa višestruko bitan, a posebno jer može da donese plasman u narednu fazu.

Crno-beli su u negativnoj seriji od tri poraza na tri gostovanja (Mornar, Valensija, Krka) i sada je prilika da se ostvari trijumf na domaćem terenu.

"Utakmica je veoma važna za obe ekipe jer može puno toga da donese po pitanju plasmana u narednu fazu Evrokupa. Asvel je tim koji se zbog spleta okolnosti našao u šestom šeširu, inače spada medju kvalitetnije ekipe u ovom takmičenju. Fizički su jaki, imaju puno iskusnih igrača koji mogu da naprave razliku", izjavio je Čanak za klupski sajt. 

Stefan Janković, koji je stigao među crno-bele kao slobodan igrač, u ponedeljak je odradio prvi trening sa novim saigračima, a danas bi mogao da se nađe u timu protiv Asvela. 

"Dugo je sve ovo trajalo, ali šta da radim. Sada je super, trenirao sam, čekao i sada moram da se što brže uklopim u ekipu. Zahvalan sam za sve ovo. Kada igraš za klub kao što je Partizan znaš kakva su očekivanja. Ja u svaku utakmicu ulazim da pobedim. Želim da kao i uvek u karijeri pokažem srce, da ginem na terenu. Saigrači su me super dočekali, mi smo dobri, družimo se. I prošle godine sam, na primer, na Novicu Veličkovića gledao kao na starijeg brata. Sve ostalo je napumpano", objasnio je Janković za "Sportklub" svoj dolazak u Partizan posle igranja u Crvenoj zvezdi. 

O protivniku Partizana u Evrokupu kaže: 

"Asvel je dobra ekipa, igraju brzo, dobro trče, pojedinačno su kvalitetni. Mi moramo da igramo sa energijom, biće sjajna atmosfera", rekao je Janković.

Red euforije, pa red razočaranja. Košarkaši Partizana, posle dve vezane pobede, doživeli su tri uzastopna poraza u Jadranskoj ligi i Evrokupu, a večeras u hali Pionir dočekuju francuski Asvel (19.00, TV Sportklub 1) u utakmici koja bi mogla značajno da utiče na konačan poredak na tabeli grupe, a samim tim i na ambicije crno-belih. Partizanova glavna šansa za plasman dalje je da brani domaći parket u svakoj utakmici, a prošli put je protiv ruskog Zenita pokazao da faktor Pionir ponovo može da bude odlučujući kada su u pitanju dueli sa objektivno jačim i skupljim ekipama.

Ono što je za Partizan predstavljalo problem na poslednjem jadranskom meču u kojem je poražen od Krke je bila povreda verovatno najboljegi igrača tima Radeta Zagorca. On je imao problem sa povredom noge i ostaje da se vidi koliko će moći da pomogne ekipi u utorak veče pred, očekivano, punim tribinama hale Pionir.

Dan uoči utakmice sa Asvelom crno-beli su dobili tako dugo čekano pojačanje na poziciji krilnog centra. U Partizan je došao doskorašnji košarkaš Crvene zvezde Stefan Janković. Očekuje se da upravo protiv Asvela zabeleži i prve minute u dresu novog kluba, mada ostaje da se vidi koliko je spreman u ovom trenutku, a jasno je i da će mu biti potrebno vreme kako bi naučio akcije.

"Od trenera zavisi. Nisam pet meseci odigrao utakmicu, ali mi je srce spremno da dam sve od sebe. Sad kada me trener ubaci daću sve od sebe da ispunim zadatke", kazao je Janković uoči meča.

Njegov dolazak trebalo bi da rastereti upravo Veličkovića koji je pred početak sezone imao dosta problema sa povredom leđa, a očekivano je da narednih dana u crno-beli tabor stigne i američki "svingmen" Entoni Braun.

Kada je u pitanju ekipa iz predgrađa Liona, radi se o skupu iskusnih pojedinaca od kojih neki i te kako dobro znaju šta ih čeka u punoj hali Pionir. Pre svih to se odnosi na nekadašnjeg plejmejkera Crvene zvezde Demarkusa Nelsona, bivšeg centra Cedevite Miru Bilana, kao i njegovog kolegu iz reketa Alfu Kabu koji je svojevremeno igrao za Mega Bemaks.

Partizan i Asvel, čiji vlasnik je slavni francuski košarkaš Toni Parker često su se sastajali u prošlosti. Poslednji put to je bilo u leto 2014. godine u prijateljskom meču kada je Asvel slavio na svom terenu, a pre toga igrali su dve evroligaška duela u sezoni 2002/2003 i oba puta su trijumfovali domaći.

Izvor: B92/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar