Иско бранио Лопетегија и пецнуо Роналда!

Ако терате тренера терајте и све нас! Нећемо да плачемо због неког ко није хтео да буде овде! Шеф струке врло штуро о најављеној смени. . .

Фудбал 23.10.2018 | 16:00
Иско бранио Лопетегија и пецнуо Роналда!
Море новинара чекало је Ђулена Лопетегија. Пре но што је Реалов шеф струке и изашао пред јавност шушкало се да неко само треба да му саопшти да је већ бивши. Можда не данас, можда не ни сутра, али ускоро. АлиЛопетеги се тиме није превише занимао. Шта он ту па и може да каже? Одлука је на газди Флорентину Перезу, тренер се ту ништа не пита.

“Радујемо се утакмици у Лиги шампиона. Имаму максималну амбицију и мотивацију да узмемо сва три бода. И размишљамо само о тој утакмици”, покушао је Лопетеги да скрене тему.

Није ипак успевао. Прво због новинарских питања. Инсистирало се на томе: осећа ли Лопетеги да има подршку са врха или?

“Посматрам ситуацију много простије. Радим оно што радим сваког дана. То је једина ствар коју могу да контролишем. Оно што сам научио у овом клубу је да увек мораш да се бориш, то је у генетском коду Реала. Борићемо се. И као тим и као стручни штаб. Свестан сам да ситуација није сјајна, али и да имамо времена да је преокренемо у нашу корист. Ви можда мислите да ја по цео дан седим и слушам шта се пише и говори. Али ја то не радим, ја сам тренер и ја припремам екипу за следећу утакмицу. То је моја одговорност, даље од тога не могу да идем”.

Међутим, нису ни само новинарска питања враћала причу на све гласније приче о Лопетегијевој смени. Видело се то и по Исковим одговорима. Један од најречитијих играла у Реаловој свлачионици за разлику од тренера није бежао од шкакљивих питања.

“Наравно да смо забринути, јер немамо резултате, мада неке утакмице нисмо баш заслужили да изгубимо. Морамо да престанемо да правимо дефанзивне грешке, да се поправимо пред противничким голом. Срећа у фудбалу не постоји, само напоран рад. Али ми смо показали да смо победници и вратићемо се, уверен сам”.

Ако су играчи победници, онда мора да је до тренера? Не, никако то није хтео да каже.

“Свлачионица верује у шефа и да сви заједно можемо да променимо ситуацију. Али ако отераш тренера, онда треба да отераш и све нас, јер смо ми играчи ти који излазе на терен и играју”.

А можда је све до тога што са њима на терен од овог лета не излази и Кристијано Роналдо?

“Немојмо да плачемо због неког ко није желео да буде ту”, брецнуо се Иско.

Тешко ипак да ће се Флорентино Перез превише обазирати на Исково мишљење. Тај сече преко колена. Проблем је само што нема кога уместо Лопетегија. Гути, Соларо, Лоран Блан, Антонио Конте, помиње се чак и Михаел Лаудруп... Никаква гаранција за боље резултате.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар