Isko branio Lopetegija i pecnuo Ronalda!

Ako terate trenera terajte i sve nas! Nećemo da plačemo zbog nekog ko nije hteo da bude ovde! Šef struke vrlo šturo o najavljenoj smeni. . .

Fudbal 23.10.2018 | 16:00
Isko branio Lopetegija i pecnuo Ronalda!
More novinara čekalo je Đulena Lopetegija. Pre no što je Realov šef struke i izašao pred javnost šuškalo se da neko samo treba da mu saopšti da je već bivši. Možda ne danas, možda ne ni sutra, ali uskoro. AliLopetegi se time nije previše zanimao. Šta on tu pa i može da kaže? Odluka je na gazdi Florentinu Perezu, trener se tu ništa ne pita.

“Radujemo se utakmici u Ligi šampiona. Imamu maksimalnu ambiciju i motivaciju da uzmemo sva tri boda. I razmišljamo samo o toj utakmici”, pokušao je Lopetegi da skrene temu.

Nije ipak uspevao. Prvo zbog novinarskih pitanja. Insistiralo se na tome: oseća li Lopetegi da ima podršku sa vrha ili?

“Posmatram situaciju mnogo prostije. Radim ono što radim svakog dana. To je jedina stvar koju mogu da kontrolišem. Ono što sam naučio u ovom klubu je da uvek moraš da se boriš, to je u genetskom kodu Reala. Borićemo se. I kao tim i kao stručni štab. Svestaн sam da situacija nije sjajna, ali i da imamo vremena da je preokrenemo u našu korist. Vi možda mislite da ja po ceo dan sedim i slušam šta se piše i govori. Ali ja to ne radim, ja sam trener i ja pripremam ekipu za sledeću utakmicu. To je moja odgovornost, dalje od toga ne mogu da idem”.

Međutim, nisu ni samo novinarska pitanja vraćala priču na sve glasnije priče o Lopetegijevoj smeni. Videlo se to i po Iskovim odgovorima. Jedan od najrečitijih igrala u Realovoj svlačionici za razliku od trenera nije bežao od škakljivih pitanja.

“Naravno da smo zabrinuti, jer nemamo rezultate, mada neke utakmice nismo baš zaslužili da izgubimo. Moramo da prestanemo da pravimo defanzivne greške, da se popravimo pred protivničkim golom. Sreća u fudbalu ne postoji, samo naporan rad. Ali mi smo pokazali da smo pobednici i vratićemo se, uveren sam”.

Ako su igrači pobednici, onda mora da je do trenera? Ne, nikako to nije hteo da kaže.

“Svlačionica veruje u šefa i da svi zajedno možemo da promenimo situaciju. Ali ako oteraš trenera, onda treba da oteraš i sve nas, jer smo mi igrači ti koji izlaze na teren i igraju”.

A možda je sve do toga što sa njima na teren od ovog leta ne izlazi i Kristijano Ronaldo?

“Nemojmo da plačemo zbog nekog ko nije želeo da bude tu”, brecnuo se Isko.

Teško ipak da će se Florentino Perez previše obazirati na Iskovo mišljenje. Taj seče preko kolena. Problem je samo što nema koga umesto Lopetegija. Guti, Solaro, Loran Blan, Antonio Konte, pominje se čak i Mihael Laudrup... Nikakva garancija za bolje rezultate.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar