Базел: "Кромпир" за Ђереа, Филип чека Федерера!

Српски тенисер Ласло Ђере поражен је у првом колу турнира у Базелу од Американца, Тејлора Фрица са 2-0 у сетовима.  После успешних квалификација Ласло Ђере заустављен у првом колу турнира у Базелу. Филип Крајиновић у (не)могућој мисији на старту.

Тенис 22.10.2018 | 20:55
Базел: "Кромпир" за Ђереа, Филип чека Федерера!
Ђере је пружио слаб отпор и освојио тек пет гемова – 6:0, 7:5.

У првом сету виђен је прави дебакл српског тенисера који није успео да освоји ни један једини гем. Фриц је доминирао, а Ђере није имао одговор на "бомбе" америчког тенисера.

Лоше одигран први део меча није пореметио Србина, који је други сет отворио брејком. Ласло је ту предност одржавао све до 4:3, када је Тејлор успео да од 40:0 за српског тенисера освоји шест од наредних седам поена и дође до ри-брејка.

Ђере је "прокоцкао" нову преност приликом сервиса за 6:6. Имао је 40:15, али од тог тренутка није освојио ниједан поен до краја гема, то јест меча.

Српски тенисер је имао лепу прилику да се пласира можда чак и у трећу рунду с обзиром да се Фриц у другој састаје са бољим из дуела између Хенрија Лаксонена и Марка Чекината.

У другом мечу дана Марин Чилић је олако изашао на крај са Денисом Шаповаловим. Канађанин је Хрвату узео само шест гемова и доживео пораз од 6:4, 6:2.

Марин у другом колу игра против бољег из окршаја Цопил – Харисон.

Србија има још једног представника на турниру у Базелу, Филипа Крајиновића. Он ће на старту имати најтежи задатак од свих учесника, јер ће му ривал бити први носилац и највећа звезда турнира, Роџер Федерер.

Њих двојица већ су ове сезоне одмерили снаге у Индијан Велсу и Швајцарац је убедљиво добио тај меч резултатом 6:2, 6:1.

Њихов други дуел на програму је у уторак поподне.

Турнир из серије АТП 500 у Базелу игра се за наградни фонд од 1.984.420 евра.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар