Bazel: "Krompir" za Đerea, Filip čeka Federera!

Srpski teniser Laslo Đere poražen je u prvom kolu turnira u Bazelu od Amerikanca, Tejlora Frica sa 2-0 u setovima.  Posle uspešnih kvalifikacija Laslo Đere zaustavljen u prvom kolu turnira u Bazelu. Filip Krajinović u (ne)mogućoj misiji na startu.

Tenis 22.10.2018 | 20:55
Bazel: "Krompir" za Đerea, Filip čeka Federera!
Đere je pružio slab otpor i osvojio tek pet gemova – 6:0, 7:5.

U prvom setu viđen je pravi debakl srpskog tenisera koji nije uspeo da osvoji ni jedan jedini gem. Fric je dominirao, a Đere nije imao odgovor na "bombe" američkog tenisera.

Loše odigran prvi deo meča nije poremetio Srbina, koji je drugi set otvorio brejkom. Laslo je tu prednost održavao sve do 4:3, kada je Tejlor uspeo da od 40:0 za srpskog tenisera osvoji šest od narednih sedam poena i dođe do ri-brejka.

Đere je "prokockao" novu prenost prilikom servisa za 6:6. Imao je 40:15, ali od tog trenutka nije osvojio nijedan poen do kraja gema, to jest meča.

Srpski teniser je imao lepu priliku da se plasira možda čak i u treću rundu s obzirom da se Fric u drugoj sastaje sa boljim iz duela između Henrija Laksonena i Marka Čekinata.

U drugom meču dana Marin Čilić je olako izašao na kraj sa Denisom Šapovalovim. Kanađanin je Hrvatu uzeo samo šest gemova i doživeo poraz od 6:4, 6:2.

Marin u drugom kolu igra protiv boljeg iz okršaja Copil – Harison.

Srbija ima još jednog predstavnika na turniru u Bazelu, Filipa Krajinovića. On će na startu imati najteži zadatak od svih učesnika, jer će mu rival biti prvi nosilac i najveća zvezda turnira, Rodžer Federer.

Njih dvojica već su ove sezone odmerili snage u Indijan Velsu i Švajcarac je ubedljivo dobio taj meč rezultatom 6:2, 6:1.

Njihov drugi duel na programu je u utorak popodne.

Turnir iz serije ATP 500 u Bazelu igra se za nagradni fond od 1.984.420 evra.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar