Музејски експонат - осмица Луке Јовића!

Хвалоспеви са свих страна!

Фудбал 23.10.2018 | 19:00
Музејски експонат - осмица Луке Јовића!
Пре две сезоне Б тим Бенфике. Многи су се смејали оним поређењима Звездана Терзића да је Лука Јовићсрпска верзија Радамела Фалкаа. Данас је цитирају сви немачки медији, па и званични сајт Бундеслиге. Присећају се и једне изјаве Ника Ковача, сада тренера Бајерна, Лукиног некадашњег ментора у Ајнтрахту.

Говорећи о Јовићевој ефикасности пред голом рекао је да тако нешто није видео још од легендарногДавора Шукера. Ковачев наследник у Франкфурту Ади Хитер се надовезује.

“Левом, дасном, па главом... Увек морате да будете пажљиви са суперлативима, али Лука Јовић има потенцијал да израсте у нападача светске класе“.

Хвалоспеви стижу и са других места. Чувени Матијас Замер, сада стурчни консултант на телевизији, констатује: “Добро се креће, има антиципацију, има технику... Комплетан нападач“.

И онда највећа од свих потврда Јовићевих пет комада против Фортуне Дизелдорф. У клупском музеју нови експонат. Јовићев дрес са бројем осам! Није мала ствар кад већ са 20 година заслужиш место у клупској историји.

А опет, Јовић скромно...

“Голови нису били приоритет. Најважније је то што је куб победи. Наравно да сам потпуно срећан. Био је ово емотиван дан. То што су ми навијачи скандирали име је посебан осећај“.

Посебан утисак остави је други гол. Волеј у стилу Златана Ибрахимовића.

“Спектакуларан заиста. Шутнуо сам, пао, па тек онда видео да је лошта ушла у мрежу. Савршено“.

Посебна захвалност иде Ковачу.

“Нико ми је много помогао и што се тиче фудбала и ван њега. Он је имао пресудан утицај на мој развој. Код њега сам постао прави професионалац. Хитер ми је дао слободу и простор да покажем колико могу“.

Интересантно, није ово први пут да Јовић даје пет голова на једној утакмици. Истина, било му је тек 12 или 13 година, ово је сасвим другачија прича. Капитен Давид Абрахам открио је још један занимљив детаљ. Саиграчи су Јовићу после меча ипак узели лопту. Само да би му се сви потписали и вратили је. Како се чује, ићи ће оцу Милану и мајци Светлани као успомена.

Да се памти. Ако нико други, у музеју су се већ побринули за то.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар