Muzejski eksponat - osmica Luke Jovića!

Hvalospevi sa svih strana!

Fudbal 23.10.2018 | 19:00
Muzejski eksponat - osmica Luke Jovića!
Pre dve sezone B tim Benfike. Mnogi su se smejali onim poređenjima Zvezdana Terzića da je Luka Jovićsrpska verzija Radamela Falkaa. Danas je citiraju svi nemački mediji, pa i zvanični sajt Bundeslige. Prisećaju se i jedne izjave Nika Kovača, sada trenera Bajerna, Lukinog nekadašnjeg mentora u Ajntrahtu.

Govoreći o Jovićevoj efikasnosti pred golom rekao je da tako nešto nije video još od legendarnogDavora Šukera. Kovačev naslednik u Frankfurtu Adi Hiter se nadovezuje.

“Levom, dasnom, pa glavom... Uvek morate da budete pažljivi sa superlativima, ali Luka Jović ima potencijal da izraste u napadača svetske klase“.

Hvalospevi stižu i sa drugih mesta. Čuveni Matijas Zamer, sada sturčni konsultant na televiziji, konstatuje: “Dobro se kreće, ima anticipaciju, ima tehniku... Kompletan napadač“.

I onda najveća od svih potvrda Jovićevih pet komada protiv Fortune Dizeldorf. U klupskom muzeju novi eksponat. Jovićev dres sa brojem osam! Nije mala stvar kad već sa 20 godina zaslužiš mesto u klupskoj istoriji.

A opet, Jović skromno...

“Golovi nisu bili prioritet. Najvažnije je to što je kub pobedi. Naravno da sam potpuno srećan. Bio je ovo emotivan dan. To što su mi navijači skandirali ime je poseban osećaj“.

Poseban utisak ostavi je drugi gol. Volej u stilu Zlatana Ibrahimovića.

“Spektakularan zaista. Šutnuo sam, pao, pa tek onda video da je lošta ušla u mrežu. Savršeno“.

Posebna zahvalnost ide Kovaču.

“Niko mi je mnogo pomogao i što se tiče fudbala i van njega. On je imao presudan uticaj na moj razvoj. Kod njega sam postao pravi profesionalac. Hiter mi je dao slobodu i prostor da pokažem koliko mogu“.

Interesantno, nije ovo prvi put da Jović daje pet golova na jednoj utakmici. Istina, bilo mu je tek 12 ili 13 godina, ovo je sasvim drugačija priča. Kapiten David Abraham otkrio je još jedan zanimljiv detalj. Saigrači su Joviću posle meča ipak uzeli loptu. Samo da bi mu se svi potpisali i vratili je. Kako se čuje, ići će ocu Milanu i majci Svetlani kao uspomena.

Da se pamti. Ako niko drugi, u muzeju su se već pobrinuli za to.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar