Њемачки медији о магији Луке Јовића...

Велики шоу, то није могао ни Јебоа! Нападач франкфуртског Ајнтрахта није распаметио само нас, већ и јавност земље у којој игра!

Фудбал 22.10.2018 | 21:15
Њемачки медији о магији Луке Јовића...
Лука Јовић је на пречац освојио немачку јавност. Најмлађи стрелац пет голова на једној утакмици у историји Бундеслиге, једног од најцењенијих и најјачих фудбалских лига на свету, доминира  тамошњим спортским вестима овог јутра.

А како и не би када је са само 20 година и 300 дана урадио нешто што многима, далеко познатијима није пошло за ногом. Он се невероватном голгетерском представом нашао у историји фудбала, ставши раме уз раме са Робертом Левандовским, јединим којем је то исто успело у 21. веку!

У петак увече су љубитељи фудбала на Комерцбанк арени присуствовали магији у изведби "српског Фалкаа", а немачки медији су, наравно, хорски запевали похвале. Кренимо од "Билда", који каже у наслову "Пет комада! Ајнтрахт слави Јовића", а потом на крају текста нешто веома занимљиво: "Први петоструки стрелац у историји клуба. Па то није пошло за руком ни Ентонију Јебои! Јовић је на позајмици из Бенфике, а Франфурт ће моћи на лето да га купи за осам милиона евра. Јовић им је дао пет разлога за потпис".

Локални "Франкфуртер алгемајне цајтунг" отвара спортске стране са насловом "Велики шоу Луке Јовића у Франкфурту", а даље у тексту хвале цео тим, а посебно нашег нападача који је просто разбио одбрану слабашне Фортуне.

Немачки "Скај" такође ставља Јовића у први план и насловом и главном фотографијом на спортским странама, те истиче историјски меч Ајнтрахта и нашег нападача где се истиче да је младом Србину недостајао само један гол (а није да није имао прилике), па да се изједначи са легендарни Дитером Милером.

Иначе помало конзервативни "Велт" такође и у наслову и у тексту помиње српског репрезентативца и то уз, за стандарде овог листа прилично сензационалистички почетак текста "Пет голова за историјске књиге! Лука Јовић је самостално убио серијског убицу Ајнтрахта доневши победу са клупским рекордом од пет погодака". Разлог за тако нешто је тужна, може се рећи и трагична историја сусрета фима из Франфурта са дизелдорфском Фортуном.

У центру пање "Дојче велеа" је Бајерн и његови проблеми, али се не заборавља ни на меч Ајнтрахт - Фортуна уз помало  сиров наслов "Јовић је подсетио Франкфурт на свој квалитет" напоменувши даље да је екипа можда победила 7:1, али да је у центру пажње ипак стрелац пет погодака. Текст почиње подсећањем на петарду Левандовског 2015, то јест  да се тренер Ајнтрахта Ади Хитер синоћ у чуду и зарепашћењу исто држао за главу као те 2015. Пеп Гвардиола. И ДW се бави податком да Јовић није и даље члан немачког тима који нема више сада шта да размишља.

И "Кикер" доноси посебну причу од невероватној победи Ајнтрахта и још луђој представи српског 20-годишњака такође га упоредивши са Робертом Левандовским.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар