Njemački mediji o magiji Luke Jovića...

Veliki šou, to nije mogao ni Jeboa! Napadač frankfurtskog Ajntrahta nije raspametio samo nas, već i javnost zemlje u kojoj igra!

Fudbal 22.10.2018 | 21:15
Njemački mediji o magiji Luke Jovića...
Luka Jović je na prečac osvojio nemačku javnost. Najmlađi strelac pet golova na jednoj utakmici u istoriji Bundeslige, jednog od najcenjenijih i najjačih fudbalskih liga na svetu, dominira  tamošnjim sportskim vestima ovog jutra.

A kako i ne bi kada je sa samo 20 godina i 300 dana uradio nešto što mnogima, daleko poznatijima nije pošlo za nogom. On se neverovatnom golgeterskom predstavom našao u istoriji fudbala, stavši rame uz rame sa Robertom Levandovskim, jedinim kojem je to isto uspelo u 21. veku!

U petak uveče su ljubitelji fudbala na Komercbank areni prisustvovali magiji u izvedbi "srpskog Falkaa", a nemački mediji su, naravno, horski zapevali pohvale. Krenimo od "Bilda", koji kaže u naslovu "Pet komada! Ajntraht slavi Jovića", a potom na kraju teksta nešto veoma zanimljivo: "Prvi petostruki strelac u istoriji kluba. Pa to nije pošlo za rukom ni Entoniju Jeboi! Jović je na pozajmici iz Benfike, a Franfurt će moći na leto da ga kupi za osam miliona evra. Jović im je dao pet razloga za potpis".

Lokalni "Frankfurter algemajne cajtung" otvara sportske strane sa naslovom "Veliki šou Luke Jovića u Frankfurtu", a dalje u tekstu hvale ceo tim, a posebno našeg napadača koji je prosto razbio odbranu slabašne Fortune.

Nemački "Skaj" takođe stavlja Jovića u prvi plan i naslovom i glavnom fotografijom na sportskim stranama, te ističe istorijski meč Ajntrahta i našeg napadača gde se ističe da je mladom Srbinu nedostajao samo jedan gol (a nije da nije imao prilike), pa da se izjednači sa legendarni Diterom Milerom.

Inače pomalo konzervativni "Velt" takođe i u naslovu i u tekstu pominje srpskog reprezentativca i to uz, za standarde ovog lista prilično senzacionalistički početak teksta "Pet golova za istorijske knjige! Luka Jović je samostalno ubio serijskog ubicu Ajntrahta donevši pobedu sa klupskim rekordom od pet pogodaka". Razlog za tako nešto je tužna, može se reći i tragična istorija susreta fima iz Franfurta sa dizeldorfskom Fortunom.

U centru panje "Dojče velea" je Bajern i njegovi problemi, ali se ne zaboravlja ni na meč Ajntraht - Fortuna uz pomalo  sirov naslov "Jović je podsetio Frankfurt na svoj kvalitet" napomenuvši dalje da je ekipa možda pobedila 7:1, ali da je u centru pažnje ipak strelac pet pogodaka. Tekst počinje podsećanjem na petardu Levandovskog 2015, to jest  da se trener Ajntrahta Adi Hiter sinoć u čudu i zarepašćenju isto držao za glavu kao te 2015. Pep Gvardiola. I DW se bavi podatkom da Jović nije i dalje član nemačkog tima koji nema više sada šta da razmišlja.

I "Kiker" donosi posebnu priču od neverovatnoj pobedi Ajntrahta i još luđoj predstavi srpskog 20-godišnjaka takođe ga uporedivši sa Robertom Levandovskim.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar