Директор Ајнтрахта: Активираћемо клаузулу и Јовић је наш!

Спортски директор Ајнтрахта, Бруно Хибнер, рекао је да ће клуб активирати откупну клаузулу и купити Луку Јовића.  Ајнтрахт неће чекати: "Јовић ће бити (само) наш"! Немачки клуб не оставља дилему око тога да ли ће откупити уговор српског нападача.

Фудбал 23.10.2018 | 12:00
Директор Ајнтрахта: Активираћемо клаузулу и Јовић је наш!
Некадашњи играч Црвене звезде је ове сезоне на десет утакмица дао девет голова, али и показао да уме да даје голове и левом и десном ногом, по потреби и главом.

Пошто је позајмљен на две године из лисабонске Бенфике, право куповине Јовића по истеку позајмице има Ајнтрахт.

"Имамо опцију да га откупимо и он ће постати играч Ајнтрахта", рекао је Хибнер, а преноси Франкфуртер Рундшау .

Јовић је посебну пажњу привукао утакмицом против Фортуне Дизелдорф на којој је дао пет голова у победи 7:1 пре неколико дана, а у Ајнтрахту сигурно виде могућност веће зараде касније.

Дрес двадесетгодишњег Јовића са те утакмице је повучен и послат у музеј.

"Чињеница је да смо му указали поверење и зато ће ово бити добар уговор за Ајнтрахт"казао је Хибнер.

О детаљима уговора није хтео да разговара, али је рекао да је клуб већ неко време уназад намеравао да потпише уговор са Јовићем.

Перспективни српски центарфор Лука Јовић (20) обележио је минули викенд Бундеслиге, јер је постао најмлађи играч немачког првенства који је постигао пет голова у једној утакмици.

Нападач Ајнтрахта тренутно је један од двојице најефикаснији играча у Бундесу, јер су седам голова постигли само он и Пако Алкасер из Дортмунда. Од старта сезоне у дресу тима из Франкурта Јовић је погодио девет пута, показавши тако да су пред њим велике ствари.

После убедљиве победе Ајнтрахта против Фортуне (7:1), неизбежно питање за руководство Лукиног тима било да ли ће га и још колико задржати, с обзиром на то да он борави у Немачкој као позајмљени играч Бенфике.

Та, двогодишња позајмица истећи ће у лето 2019, а у Ајнтрахту неће чекати крајњи рок да "овере" нови споразум, према којем ће он постати само њихов играч.

На колику финансијску границу је постављена клаузула - није званично познато, јер су португалски новинари наводили да Франкфурт моћи да откупи српског шпица за 12 милиона евра, а "Билд" је писао да је та свота упола мања - шест милиона.

Ево шта је у понедељак о томе изјавио спортски директор Ајнтрахта, Бруно Хубнер.

"Његов напредак је сензационалан, из неколико разлога. Он је, просто, комплетан нападач и његов развој није завршен", рекао је он.

Када ће и да ли ће Јовић постати искључиво Ајнтрахтов играч?

"Што се тиче могућности да га откупимо - још имамо мало времена. Увели смо ставке у уговор према којима можемо да активирамо откупну клаузулу у одређено време. Још у то време (пре годину и по), имали смо велику веру у њега, па смо се одлучили за двогодишњу позајмицу", објаснио је Хубнер.

"Једна ствар је сигурна - имамо опцију и он ће на крају постати играч Ајнтрахт Франкфурта", уверени су на "Комерцбанк арени".

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар