Direktor Ajntrahta: Aktiviraćemo klauzulu i Jović je naš!

Sportski direktor Ajntrahta, Bruno Hibner, rekao je da će klub aktivirati otkupnu klauzulu i kupiti Luku Jovića.  Ajntraht neće čekati: "Jović će biti (samo) naš"! Nemački klub ne ostavlja dilemu oko toga da li će otkupiti ugovor srpskog napadača.

Fudbal 23.10.2018 | 12:00
Direktor Ajntrahta: Aktiviraćemo klauzulu i Jović je naš!
Nekadašnji igrač Crvene zvezde je ove sezone na deset utakmica dao devet golova, ali i pokazao da ume da daje golove i levom i desnom nogom, po potrebi i glavom.

Pošto je pozajmljen na dve godine iz lisabonske Benfike, pravo kupovine Jovića po isteku pozajmice ima Ajntraht.

"Imamo opciju da ga otkupimo i on će postati igrač Ajntrahta", rekao je Hibner, a prenosi Frankfurter Rundšau .

Jović je posebnu pažnju privukao utakmicom protiv Fortune Dizeldorf na kojoj je dao pet golova u pobedi 7:1 pre nekoliko dana, a u Ajntrahtu sigurno vide mogućnost veće zarade kasnije.

Dres dvadesetgodišnjeg Jovića sa te utakmice je povučen i poslat u muzej.

"Činjenica je da smo mu ukazali poverenje i zato će ovo biti dobar ugovor za Ajntraht"kazao je Hibner.

O detaljima ugovora nije hteo da razgovara, ali je rekao da je klub već neko vreme unazad nameravao da potpiše ugovor sa Jovićem.

Perspektivni srpski centarfor Luka Jović (20) obeležio je minuli vikend Bundeslige, jer je postao najmlađi igrač nemačkog prvenstva koji je postigao pet golova u jednoj utakmici.

Napadač Ajntrahta trenutno je jedan od dvojice najefikasniji igrača u Bundesu, jer su sedam golova postigli samo on i Pako Alkaser iz Dortmunda. Od starta sezone u dresu tima iz Frankurta Jović je pogodio devet puta, pokazavši tako da su pred njim velike stvari.

Posle ubedljive pobede Ajntrahta protiv Fortune (7:1), neizbežno pitanje za rukovodstvo Lukinog tima bilo da li će ga i još koliko zadržati, s obzirom na to da on boravi u Nemačkoj kao pozajmljeni igrač Benfike.

Ta, dvogodišnja pozajmica isteći će u leto 2019, a u Ajntrahtu neće čekati krajnji rok da "overe" novi sporazum, prema kojem će on postati samo njihov igrač.

Na koliku finansijsku granicu je postavljena klauzula - nije zvanično poznato, jer su portugalski novinari navodili da Frankfurt moći da otkupi srpskog špica za 12 miliona evra, a "Bild" je pisao da je ta svota upola manja - šest miliona.

Evo šta je u ponedeljak o tome izjavio sportski direktor Ajntrahta, Bruno Hubner.

"Njegov napredak je senzacionalan, iz nekoliko razloga. On je, prosto, kompletan napadač i njegov razvoj nije završen", rekao je on.

Kada će i da li će Jović postati isključivo Ajntrahtov igrač?

"Što se tiče mogućnosti da ga otkupimo - još imamo malo vremena. Uveli smo stavke u ugovor prema kojima možemo da aktiviramo otkupnu klauzulu u određeno vreme. Još u to vreme (pre godinu i po), imali smo veliku veru u njega, pa smo se odlučili za dvogodišnju pozajmicu", objasnio je Hubner.

"Jedna stvar je sigurna - imamo opciju i on će na kraju postati igrač Ajntraht Frankfurta", uvereni su na "Komercbank areni".

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar