Малоун: Ово је одбрана какву сам сањао!

Тренер Денвер Нагетса Мајк Малоун каже да је његова екипа коначно одиграла одбрану каква је потребна врхунским НБА екипама.

Кошарка 23.10.2018 | 18:30
Малоун: Ово је одбрана какву сам сањао!
У Малоуновој четвртој сезони на клупи Денвера, Нагетси су коначно пронашли "формулу" за игру у одбрани што им је до сада било велики проблем.

Малоун је после победе над Голден Стејт Вориорсима 100:98, треће у сезони, објаснио разлог за добар старт.

"Летимо около... прошле сезоне је било више индивидуалних учинака у одбрани, сада смо три противника свели на испод 100 поена, то се по мом мишљењу истиче и труд свих се види",рекао је Малоун и додао да се са свим играчима чуо порукама после утакмице.

"Ово је одбрана какву сам сањао када сам дошао овде. Стварно мислим да је разлика између оних тимова који су на ивици плеј-офа и шампионских тимова одбрана. Раније смо причали и никако нам није полазило за руком. Изађите на терен и завршите посао. И то сада раде. Имамо још много простора за напредак, али ако наставимо да играмо овако чврсте имаћемо шансу за победу сваке вечери", каже Малоун.

Подсећа да једна утакмица не значи много јер следећи пут кад се два тима састану, можда Вориорси добију и 30 разлике. Поента је, каже Малоун, да Нагетсе тај пораз не уздрма.

Нагетсе ни између недеље и понедељка није коштала лоша нападачка прва четвртина где су погодили тек неколико шутева из више од 20 покушаја.

"Гери Херис ме је питао - тренеру, замислите ако тек почнемо да погађамо. Још нисмо успели да дођемо до свог нападачког ритма. Ако успемо да га покренемо и да наставимо овако да се бранимо, онда можемо да будемо опасан тим", каже Малоун.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар