Maloun: Ovo je odbrana kakvu sam sanjao!

Trener Denver Nagetsa Majk Maloun kaže da je njegova ekipa konačno odigrala odbranu kakva je potrebna vrhunskim NBA ekipama.

Košarka 23.10.2018 | 18:30
Maloun: Ovo je odbrana kakvu sam sanjao!
U Malounovoj četvrtoj sezoni na klupi Denvera, Nagetsi su konačno pronašli "formulu" za igru u odbrani što im je do sada bilo veliki problem.

Maloun je posle pobede nad Golden Stejt Voriorsima 100:98, treće u sezoni, objasnio razlog za dobar start.

"Letimo okolo... prošle sezone je bilo više individualnih učinaka u odbrani, sada smo tri protivnika sveli na ispod 100 poena, to se po mom mišljenju ističe i trud svih se vidi",rekao je Maloun i dodao da se sa svim igračima čuo porukama posle utakmice.

"Ovo je odbrana kakvu sam sanjao kada sam došao ovde. Stvarno mislim da je razlika između onih timova koji su na ivici plej-ofa i šampionskih timova odbrana. Ranije smo pričali i nikako nam nije polazilo za rukom. Izađite na teren i završite posao. I to sada rade. Imamo još mnogo prostora za napredak, ali ako nastavimo da igramo ovako čvrste imaćemo šansu za pobedu svake večeri", kaže Maloun.

Podseća da jedna utakmica ne znači mnogo jer sledeći put kad se dva tima sastanu, možda Voriorsi dobiju i 30 razlike. Poenta je, kaže Maloun, da Nagetse taj poraz ne uzdrma.

Nagetse ni između nedelje i ponedeljka nije koštala loša napadačka prva četvrtina gde su pogodili tek nekoliko šuteva iz više od 20 pokušaja.

"Geri Heris me je pitao - treneru, zamislite ako tek počnemo da pogađamo. Još nismo uspeli da dođemo do svog napadačkog ritma. Ako uspemo da ga pokrenemo i da nastavimo ovako da se branimo, onda možemo da budemo opasan tim", kaže Maloun.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar