Телетовић стао у одбрану кошаркаша који не играју за БиХ!

Мирза Телетовић недавно је изабран за председника КС БиХ, а један од његових први коментара односио се на честе отказе репрезентативаца.

Кошарка 23.10.2018 | 15:30
Телетовић стао у одбрану кошаркаша који не играју за БиХ!
БиХ је последњих година ретко играла у најјачем саставу, а углавном су изостајале највеће звезде тима што је утицало и на резултате.

Међутим, Телетовић је поручио јавности да је потребно међусобно разумевање обе стране – да није лако играчима, али и да они не смеју да се тако понашају према националном дресу.

"Играче треба разумети. Нихад Ђедовић је играо са повређеном руком и давао је паре да имамо смештај. Немања Гордић сваки пут кад се повреди изгуби 300.000 евра. Морамо их схватити јер од чега би онда они живели? Исто тако слажем се да КСБиХ не треба да буде грађевинско предузеће. Дигнитет савеза је на ниским гранама, али прихватио сам се овог посла знајући колики су проблеми јер нико није желео. Било је бити или не бити. Имам исписану свеску проблема с којима се морамо суочити", рекао је Телетовић.

БиХ је тренутно последња у Групи К квалификација за Мундобаскет 2019. са десет бодова из осам утакмица, испред су Бугарска (11), Финска (12), Русија (12), Чешка (15) и Француска (15).

"Змајеви" у наредном ФИБА "прозору" гостују Бугарској 30. новембра, а потом дочекују Финску 3. децембра. У последњем, у фебруару, гостују Чешкој и дочекују Бугарску.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар