Teletović stao u odbranu košarkaša koji ne igraju za BiH!

Mirza Teletović nedavno je izabran za predsednika KS BiH, a jedan od njegovih prvi komentara odnosio se na česte otkaze reprezentativaca.

Košarka 23.10.2018 | 15:30
Teletović stao u odbranu košarkaša koji ne igraju za BiH!
BiH je poslednjih godina retko igrala u najjačem sastavu, a uglavnom su izostajale najveće zvezde tima što je uticalo i na rezultate.

Međutim, Teletović je poručio javnosti da je potrebno međusobno razumevanje obe strane – da nije lako igračima, ali i da oni ne smeju da se tako ponašaju prema nacionalnom dresu.

"Igrače treba razumeti. Nihad Đedović je igrao sa povređenom rukom i davao je pare da imamo smeštaj. Nemanja Gordić svaki put kad se povredi izgubi 300.000 evra. Moramo ih shvatiti jer od čega bi onda oni živeli? Isto tako slažem se da KSBiH ne treba da bude građevinsko preduzeće. Dignitet saveza je na niskim granama, ali prihvatio sam se ovog posla znajući koliki su problemi jer niko nije želeo. Bilo je biti ili ne biti. Imam ispisanu svesku problema s kojima se moramo suočiti", rekao je Teletović.

BiH je trenutno poslednja u Grupi K kvalifikacija za Mundobasket 2019. sa deset bodova iz osam utakmica, ispred su Bugarska (11), Finska (12), Rusija (12), Češka (15) i Francuska (15).

"Zmajevi" u narednom FIBA "prozoru" gostuju Bugarskoj 30. novembra, a potom dočekuju Finsku 3. decembra. U poslednjem, u februaru, gostuju Češkoj i dočekuju Bugarsku.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar