Леброн ће против Јокића морати "сам"!

Суспендовани Рондо и Инграм! НБА лига је одлучила о казнама за Криса Пола, Раџона Ронда и Брендона Инграма због учешћа у тучи у ноћи између суботе и недеље.

Кошарка 23.10.2018 | 14:30
Леброн ће против Јокића морати "сам"!
Инграм ће најдуже "на хлађење" јер је кажњен четири утакмице, а његов саиграч из Лос Анђелес Лејкерса Рондо је кажњен са три.

Леброн Џејмс ће тако против Спарса (две), Санса и Денвер Нагетса бити лишен помоћи двојице битних играча Лејкерса.

Можда најтежи испит ће му бити расположени Нагетси Николе Јокића (26. октобра) који су између недеље и понедељка победили Голден Стејт и сада имају скор 3-0.

После туче је најбоље је прошао Крис Пол који ће на клупи Хјустона преседети две утакмице. Сва тројица ће бити без плате током периода казне.

Међутим, како је Пол најбоље плаћен, он ће платити највећи цех туче, скоро 492.000 долара, док ће Рондо бити "лакши" за 186.000 а Инграм 159.000. Рондо је кажњен због "пљувања Пола и изазивања физичког обрачуна и због ударања плеја Хјустона".

Инграм је суспендован јер се "агресивно вратио сукобу и увећао га покушајем да удари Пола, зато што се на непријатељски начин поставио према делегатима и на крају због изазивања читавог инцидента гурањем Џејмса Хардена с леђа".

Пол је санкционисан због "гурања прста у лице Раџона Ронда и ударања плејмејкера Лејкерса". Да подсетимо, инцидент се десио на четири минута до краја утакмице Лејкерса и Рокитса када је Џејмс Харден прошао до коша и погодио уз фаул.

Хјустон је повео 109:108, Инграм је гурнуо с леђа бека "Ракета" и због тога добио техничку грешку. Ту је настала чарка са Харденом, а када је Инграм одвучен, настао је нови проблем јер су се потукли Пол и Рондо.

Казне су ступиле на снагу одмах, па је Пол ноћас већ одрадио прву утакмицу казне против ЛА Клиперса од којих је поражен 115:112. У мечу са Лејкерсима ноћ пре тога, Рокитси су победили 124:115.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар