Lebron će protiv Jokića morati "sam"!

Suspendovani Rondo i Ingram! NBA liga je odlučila o kaznama za Krisa Pola, Radžona Ronda i Brendona Ingrama zbog učešća u tuči u noći između subote i nedelje.

Košarka 23.10.2018 | 14:30
Lebron će protiv Jokića morati "sam"!
Ingram će najduže "na hlađenje" jer je kažnjen četiri utakmice, a njegov saigrač iz Los Anđeles Lejkersa Rondo je kažnjen sa tri.

Lebron Džejms će tako protiv Sparsa (dve), Sansa i Denver Nagetsa biti lišen pomoći dvojice bitnih igrača Lejkersa.

Možda najteži ispit će mu biti raspoloženi Nagetsi Nikole Jokića (26. oktobra) koji su između nedelje i ponedeljka pobedili Golden Stejt i sada imaju skor 3-0.

Posle tuče je najbolje je prošao Kris Pol koji će na klupi Hjustona presedeti dve utakmice. Sva trojica će biti bez plate tokom perioda kazne.

Međutim, kako je Pol najbolje plaćen, on će platiti najveći ceh tuče, skoro 492.000 dolara, dok će Rondo biti "lakši" za 186.000 a Ingram 159.000. Rondo je kažnjen zbog "pljuvanja Pola i izazivanja fizičkog obračuna i zbog udaranja pleja Hjustona".

Ingram je suspendovan jer se "agresivno vratio sukobu i uvećao ga pokušajem da udari Pola, zato što se na neprijateljski način postavio prema delegatima i na kraju zbog izazivanja čitavog incidenta guranjem Džejmsa Hardena s leđa".

Pol je sankcionisan zbog "guranja prsta u lice Radžona Ronda i udaranja plejmejkera Lejkersa". Da podsetimo, incident se desio na četiri minuta do kraja utakmice Lejkersa i Rokitsa kada je Džejms Harden prošao do koša i pogodio uz faul.

Hjuston je poveo 109:108, Ingram je gurnuo s leđa beka "Raketa" i zbog toga dobio tehničku grešku. Tu je nastala čarka sa Hardenom, a kada je Ingram odvučen, nastao je novi problem jer su se potukli Pol i Rondo.

Kazne su stupile na snagu odmah, pa je Pol noćas već odradio prvu utakmicu kazne protiv LA Klipersa od kojih je poražen 115:112. U meču sa Lejkersima noć pre toga, Rokitsi su pobedili 124:115.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar