Уља и цитруси за љепше нокте

Оштећене нокте ћете регенерисати, на пример, редовном употребом маслиновог уља које је богато витамином Е. Или, испробајте сок од лимуна или поморанџе. Ово цитрусно воће богато је витамином Ц.

Мода и љепота 22.10.2018 | 15:39
Уља и цитруси за љепше нокте
АКО имате проблем са кртим, ломљивим ноктима, који се уз то и листају, не морате да купујете скупоцене креме да бисте решили овај проблем. Покушајте са једноставним средствима која већ имате у домаћинству.

Оштећене нокте ћете регенерисати, на пример, редовном употребом маслиновог уља које је богато витамином Е. Довољно је да га мало загрејете, а потом пред спавање уљем пет минута масирате нокте. На крају навуците памучне рукавице и тако преспавајте. Уље ће тако продрети дубоко у кожу и плочу нокта.

Или, испробајте сок од лимуна или поморанџе. Ово цитрусно воће богато је витамином Ц који повећава производњу колагена, а поседује и фолну киселину важну за раст ноктију. Уколико неколико седмица у континуитету будете држали нокте по десетак минута потопљене у сок од поморанџе, приметићете да брже расту. Истовремено, жутило са њих ћете лако елиминисати уз помоћ лимуновог сока, а ако једној кашики сока додате три кашике маслиновог уља, мешавину загрејте и затим у њу потопите врхове прстију, нокти ће брже расти. Подразумева се, ово треба радити редовно а не кампањски, уколико желите да ваши нокти што пре буду опорављени, чврсти и лепи.
 
Новости
фото:интернет
 

Коментари / 0

Оставите коментар