Карловић на прагу пете деценије осваја титуле!

Хрватски тенисер Иво Карловић уписао је и своје име у тениску историју после турнира у Калгарију.  Иво као вино: Пише рекорде на прагу пете деценије! Хрватски тенисер Иво Карловић постао најстарији играч који је освојио титулу на челинџеру.

Тенис 22.10.2018 | 17:15
Карловић на прагу пете деценије осваја титуле!
Он је са 39 година на прагу пете деценије живота и освојио је титулу на челенџеру и постао најстарији тенисер који је освојио један челенџер.

Победио је Џордана Томпсона, а до сада има седам челенџер титула уз осам АТП трофеја. Челенџере је претходно освајао пре седам година када је у САД побеђивао у финалима Сема Кверија и Џејмса Блејка.

Карловић је пре две године победио Фелисијана Лопеса у Мексику и тада је освојио последњи АТП трофеј. Иво је тренутно 108 играч планете после скока од 13 места.

Он је у финалу у Канади савладао Џордана Томпсона (7:6, 6:3), после 73 минута, и домогао се 11. титуле у каријери на челинџ турнирима.

Трофеј у Калгарију подигао је са 39 година и 236 дана и тако на листи најстаријих шампиона претекао Белгијанца Дика Нормана који је тријумфовао у Мексико Ситију 2009. када је имао 38 година и месец дана.

Карловић је у каријери освојио и осам АТП пехара.

Он је недавно играо за титулу и на челинџеру у Монтереју, али га је у финалу победио, такође, искусни Давид Ферер.

Тријумфом у Калгарију направио је и скок на АТП листи, па је са 122. места стигао на 108. позицију.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар