Karlović na pragu pete decenije osvaja titule!

Hrvatski teniser Ivo Karlović upisao je i svoje ime u tenisku istoriju posle turnira u Kalgariju.  Ivo kao vino: Piše rekorde na pragu pete decenije! Hrvatski teniser Ivo Karlović postao najstariji igrač koji je osvojio titulu na čelindžeru.

Tenis 22.10.2018 | 17:15
Karlović na pragu pete decenije osvaja titule!
On je sa 39 godina na pragu pete decenije života i osvojio je titulu na čelendžeru i postao najstariji teniser koji je osvojio jedan čelendžer.

Pobedio je Džordana Tompsona, a do sada ima sedam čelendžer titula uz osam ATP trofeja. Čelendžere je prethodno osvajao pre sedam godina kada je u SAD pobeđivao u finalima Sema Kverija i Džejmsa Blejka.

Karlović je pre dve godine pobedio Felisijana Lopesa u Meksiku i tada je osvojio poslednji ATP trofej. Ivo je trenutno 108 igrač planete posle skoka od 13 mesta.

On je u finalu u Kanadi savladao Džordana Tompsona (7:6, 6:3), posle 73 minuta, i domogao se 11. titule u karijeri na čelindž turnirima.

Trofej u Kalgariju podigao je sa 39 godina i 236 dana i tako na listi najstarijih šampiona pretekao Belgijanca Dika Normana koji je trijumfovao u Meksiko Sitiju 2009. kada je imao 38 godina i mesec dana.

Karlović je u karijeri osvojio i osam ATP pehara.

On je nedavno igrao za titulu i na čelindžeru u Montereju, ali ga je u finalu pobedio, takođe, iskusni David Ferer.

Trijumfom u Kalgariju napravio je i skok na ATP listi, pa je sa 122. mesta stigao na 108. poziciju.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar