ПЛ БиХ: Крупа и даље пости - реми у дербију Српске!

Премијерлигаш из кањона Тијесно је без побједе у Премијер лиги БиХ већ осам утакмица у низу.

Фудбал 22.10.2018 | 09:15
ПЛ БиХ: Крупа и даље пости - реми у дербију Српске!
Крупа је раскинула сарадњу са Браниславом Крунићем, на његово мјесто именовала Петра Курћубића, али резултатска криза и даље траје.

Јуче су одиграли без погодака са Радником из Бијељине у оквиру 14. кола Премијер лиге Босне и Херцеговине.

Почетак утакмице апсолутно је припао гостима који су у неколико наврата озбиљно запријетили.

Прво је Каришик успио спасити гол након ударца Ђелмића, а потом се два пута у шанси нашао Хаџић. Крупа је узвратила средином првог полувремена када је Милановић погодио стативу.

У наставку знатно лошији фудбал него у првом дијелу.

Вриједи издвојити шут Мекића у 75. минути, док су домаћи запријетили у два наврата. Прво је Радовић у посљедњи трен спасио истрчалог Лучића, а у финишу утакмице голман Радника је фантастично одбранио ударац Лукића па промјене резултата није било.

Занимљиво, на првих пет утакмица у Премијер лиги БиХ је постигнуто само четири гола.

Челик без цијелог плијена против Широког! У посљедњем сусрету 14. кола Премијер лиге фудбалери Челика су пред око 2.500 гледалаца ремизирали резултатом 1:1 против Широког Бријега, који је до бода на Билином пољу стигао у петој минути надокнаде када је погодио Бернардо Матић.

Било је ово, након 11. кола када је било постигнуто само пет голова, најнеефикасније овосезонско коло у ПЛБиХ, у којем је постигнуто само шест голова. Управо је сусрет у Зеници био и једини на којем су виђена макар два гола.

Зеничани су гол постигли у моментима када су гости имали више од игре, у 38. минути, а стријелац је био капитен Анел Дедић. Њега је на око 20-ак метара по средини гола упослио Владимир Граховац, након чега је услиједио милиметраски прецизан шут, а лопта се од десне стативе одбила у гол за велико славље домаћина.

Голман гостију Лука Билобрк у 20. минути одбранио је шутеве Дедића и Граховца те спасио свој гол. Гости су најближи голу у првом полувремену били у 14. минути, када је са око 20 метара шутирао Дејан Чабраја, али је голман Бранислав Ружић одбранио његов шут.

Био је то уједно и први шут у оквир гола на утакмици. Чабраја је покушао и у судијском времену са око 10 метара искоса са лијеве стране, али је погодио спољни дио мреже Челика па се на одмор отишло при водству домаћег тима с 1:0.

Челик је имао среће у 58. минути, када је након центрашута Дине Ћорића голману Ружићу испала лопта, али је слабо шутирао Чабраја па је Лука Милетић лако избио лопту у корнер. Ружић се искупио већ у 60. минути, када је испод пречке у корнер избио лопту након одличног шута главом Дражена Багарића са око седам метара.

Билобрк је и у 67. минути одбранио шут Шевке Окића, који је умакао одбрани гостију те шутирао са око 10-ак метара искоса са лијеве стране. Одбијену лопту није успио захватити Граховац. На другој се страин поново исказао Ружић, који је добар шут из окрета Јосипа Квесића скренуо у корнер.

Ружић је у 80. минути поново лоше процијенио лет лопте, која му је прошла кроз руке и дошла до Багарића, који је није успио убацити у мрежу. Одбрана домаћина ипак је поклекла у судијском времену па је утакмица завршила резултатом 1:1.

За зенички тим у овом сусрету дебитовао је Сенегалац Фаустин Сенгхор, који је регистрован тек у петак, али је оставио јако добар дојам на позицији задњег везног. Његов земљак Моусса Мароне сусрет је почео са клупе, а прилику је добио од 81. минуте.

Турски тренер Аднана Öрнек, за којег су добили радну дозволу, али до петка за њега нису исходили и боравишну дозволу па није лиценциран у Ногометном савезу БиХ па ће на клупи дебитовати у наредном колу, када Челик гостује код Зрињског у Мостару.

ПРЕМИЈЕР ЛИГА БИХ - 14. КОЛО:

Крупа - Радник 0:0

Челик - Широки Бријег 1:1 (1:0)
/Дедић 39 - Матић 90+5/

у суботу

Тузла сити - Младост 0:1 (0:1)
/Атајић 6 пен/

Звијезда 09 - ГОШК 1:0 (1:0)
/Говедарица 18/

Зрињски - Жељезничар 0:1 (0:0)
/Крпић 62/

Сарајево - Слобода 1:0 (0:1)
/Велкоски пен. 61/

ТАБЕЛА: Сарајево 33 , Жељезничар 28, Зрињски 28, Широки Бријег 22, Радник 18, Слобода 18 , Челик 18, Младост 16, Тузла сити 12, Крупа 12, Звијезда 09 11, ГОШК 10.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар