PL BiH: Krupa i dalje posti - remi u derbiju Srpske!

Premijerligaš iz kanjona Tijesno je bez pobjede u Premijer ligi BiH već osam utakmica u nizu.

Fudbal 22.10.2018 | 09:15
PL BiH: Krupa i dalje posti - remi u derbiju Srpske!
Krupa je raskinula saradnju sa Branislavom Krunićem, na njegovo mjesto imenovala Petra Kurćubića, ali rezultatska kriza i dalje traje.

Juče su odigrali bez pogodaka sa Radnikom iz Bijeljine u okviru 14. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Početak utakmice apsolutno je pripao gostima koji su u nekoliko navrata ozbiljno zaprijetili.

Prvo je Karišik uspio spasiti gol nakon udarca Đelmića, a potom se dva puta u šansi našao Hadžić. Krupa je uzvratila sredinom prvog poluvremena kada je Milanović pogodio stativu.

U nastavku znatno lošiji fudbal nego u prvom dijelu.

Vrijedi izdvojiti šut Mekića u 75. minuti, dok su domaći zaprijetili u dva navrata. Prvo je Radović u posljednji tren spasio istrčalog Lučića, a u finišu utakmice golman Radnika je fantastično odbranio udarac Lukića pa promjene rezultata nije bilo.

Zanimljivo, na prvih pet utakmica u Premijer ligi BiH je postignuto samo četiri gola.

Čelik bez cijelog plijena protiv Širokog! U posljednjem susretu 14. kola Premijer lige fudbaleri Čelika su pred oko 2.500 gledalaca remizirali rezultatom 1:1 protiv Širokog Brijega, koji je do boda na Bilinom polju stigao u petoj minuti nadoknade kada je pogodio Bernardo Matić.

Bilo je ovo, nakon 11. kola kada je bilo postignuto samo pet golova, najneefikasnije ovosezonsko kolo u PLBiH, u kojem je postignuto samo šest golova. Upravo je susret u Zenici bio i jedini na kojem su viđena makar dva gola.

Zeničani su gol postigli u momentima kada su gosti imali više od igre, u 38. minuti, a strijelac je bio kapiten Anel Dedić. Njega je na oko 20-ak metara po sredini gola uposlio Vladimir Grahovac, nakon čega je uslijedio milimetraski precizan šut, a lopta se od desne stative odbila u gol za veliko slavlje domaćina.

Golman gostiju Luka Bilobrk u 20. minuti odbranio je šuteve Dedića i Grahovca te spasio svoj gol. Gosti su najbliži golu u prvom poluvremenu bili u 14. minuti, kada je sa oko 20 metara šutirao Dejan Čabraja, ali je golman Branislav Ružić odbranio njegov šut.

Bio je to ujedno i prvi šut u okvir gola na utakmici. Čabraja je pokušao i u sudijskom vremenu sa oko 10 metara iskosa sa lijeve strane, ali je pogodio spoljni dio mreže Čelika pa se na odmor otišlo pri vodstvu domaćeg tima s 1:0.

Čelik je imao sreće u 58. minuti, kada je nakon centrašuta Dine Ćorića golmanu Ružiću ispala lopta, ali je slabo šutirao Čabraja pa je Luka Miletić lako izbio loptu u korner. Ružić se iskupio već u 60. minuti, kada je ispod prečke u korner izbio loptu nakon odličnog šuta glavom Dražena Bagarića sa oko sedam metara.

Bilobrk je i u 67. minuti odbranio šut Ševke Okića, koji je umakao odbrani gostiju te šutirao sa oko 10-ak metara iskosa sa lijeve strane. Odbijenu loptu nije uspio zahvatiti Grahovac. Na drugoj se strain ponovo iskazao Ružić, koji je dobar šut iz okreta Josipa Kvesića skrenuo u korner.

Ružić je u 80. minuti ponovo loše procijenio let lopte, koja mu je prošla kroz ruke i došla do Bagarića, koji je nije uspio ubaciti u mrežu. Odbrana domaćina ipak je poklekla u sudijskom vremenu pa je utakmica završila rezultatom 1:1.

Za zenički tim u ovom susretu debitovao je Senegalac Faustin Senghor, koji je registrovan tek u petak, ali je ostavio jako dobar dojam na poziciji zadnjeg veznog. Njegov zemljak Moussa Marone susret je počeo sa klupe, a priliku je dobio od 81. minute.

Turski trener Adnana Örnek, za kojeg su dobili radnu dozvolu, ali do petka za njega nisu ishodili i boravišnu dozvolu pa nije licenciran u Nogometnom savezu BiH pa će na klupi debitovati u narednom kolu, kada Čelik gostuje kod Zrinjskog u Mostaru.

PREMIJER LIGA BIH - 14. KOLO:

Krupa - Radnik 0:0

Čelik - Široki Brijeg 1:1 (1:0)
/Dedić 39 - Matić 90+5/

u subotu

Tuzla siti - Mladost 0:1 (0:1)
/Atajić 6 pen/

Zvijezda 09 - GOŠK 1:0 (1:0)
/Govedarica 18/

Zrinjski - Željezničar 0:1 (0:0)
/Krpić 62/

Sarajevo - Sloboda 1:0 (0:1)
/Velkoski pen. 61/

TABELA: Sarajevo 33 , Željezničar 28, Zrinjski 28, Široki Brijeg 22, Radnik 18, Sloboda 18 , Čelik 18, Mladost 16, Tuzla siti 12, Krupa 12, Zvijezda 09 11, GOŠK 10.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar