Јокић се посрамио послије "МВП, МВП": Рано је!

Иако је сада већ велика НБА звезда - Никола Јокић је и даље стидљив када на ред дођу похвале на његов рачун.  Јокић: Утакмица се отворила за мене, желео сам да постигнем 40 поена! Кошаркаш Денвера Никола Јокић је претходне ноћи имао меч за памћење када је против Фикикса остварио трипл-дабл учинак од 35 поена, 12 скокова и 11 асистенција.

Кошарка 22.10.2018 | 20:30
Јокић се посрамио послије "МВП, МВП": Рано је!
Какво вече Николе Јокића.

Српски центар је на "премијерном" мечу ове сезоне у Денверу бриљирао против Финикса (119:91) и остварио је 17. трибл-дабл у досадашњем делу каријере.

Овога пута без промашаја из игре (35 поена, 11/11 из игре, 12 скокова и 11 асистенција), што је у историји пошло још само легендарном Вилту Чемберлену, а публика у "Пепси центру" одмах је свог суперстара поздравила повицима "МВП, МВП".

Ипак, иако је већ велика НБА звезда, Никола Јокић је и даље стидљив када мора да говори о похвалама на сопствени рачун...

Повике је чуо, сматра да још увек нису оправдани, па се постидео док је одговарао!

"Чуо сам, чуо сам... Хвала им, али рекао сам им да престану. Рано је још", казао је Никола Јокић који је истакао да ће његовој екипи много недостајати Вил Бартон који се повредио на утакмици против Финикса и неко време ће бити ван паркета.

Неугодно му је било да одговара и на питање о томе да је постао "лидер тима", па је у стилу кошаркашких тренера истакао чувену реченицу да "сваки меч 'искочи' неко други".

Денвер је добро почео сезону, али следи велики испит против Голден Стејта.

"Добили су сада онај тежак меч с Јутом, када је било густо... Ми морамо да играмо као данас у првој четвртини, да наметнемо наш ритам, да играју на наш начин, да будемо агресивно, а исто тако не смемо ни да изгубимо много лопти", закључио је Никола Јокић.

Сјајни центар је по завршетку дуела, првог за Денвер у новој сезони пред својим навијачима, логично био у центру пажње, а навијачи су били презадовољни.

По изласку са паркета, са трибина се зачуло "МВП, МВП", а Јокић није пропустио прилику да се захвали навијачима Нагетса.

"Дуго сам чекао да престану са скандирањем. Хвала Денверу. Заиста, хвала свима. Ово је тек почетак сезоне, мислим да је свима било забавно", рекао је српски кошаркаш. 

Он је признао да је имао велику жељу да постигне још кошева. 

"Мислио сам да ћу сусрет завршити са 40 поена. Никада ми тако нешто није пошло за руком. Утакмица се, просто речено, отворила за мене. Мислим да сам много поена постигао у првој четвртини и после сам наставио да играм агресивно. Исплатило се", каже Јокић. 

У победи над Финиксом од 119:91, догодила се и повреда Вила Бартона. Јокић, као и сви у тиму, сматра да тим много губи на снази када он није на терену. 

"Недостајаће нам и то много. Не само на терену, већ и као подршка са клупе. Он је момак који може да разговара са свима, чак и са тренером, може да каже шта год жели. Нема длаке на језику. Надам се да ће се брзо опоравити", додао је Јокић. 

О Јокићу су са великим похвалама причали и остали актери сусрета. Тренер Мајкл Малоун је био врло импресиониран. 

"Имао је једну од оних вечери када вам све полази за руком. Промашио је само један шут и то са слободних бацања. И кад год вас помену у друштву Вилта Чемберлејна, значи да сте урадили нешто фантастично", каже Малоун. 

Тренер Финикса Игор Кокошков дели исти утисак. 

"Индивидуално и тимски потучени смо у сваком аспекту игре. Што се тиче Јокића, могу само да кажем да је имао чудесну утакмицу", рекао је бивши селектор Словеније. 

Јокић је осим трипл-дабл учинка имао и четири украдене лопте. 

"Била је то савршена ноћ за њега. Све што је упутио ка кошу из игре је погодио, није губио лопту, није могло да буде боље", поручио је Јокићев клупски колега Џамал Мареј.

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар