Jokić se posramio poslije "MVP, MVP": Rano je!

Iako je sada već velika NBA zvezda - Nikola Jokić je i dalje stidljiv kada na red dođu pohvale na njegov račun.  Jokić: Utakmica se otvorila za mene, želeo sam da postignem 40 poena! Košarkaš Denvera Nikola Jokić je prethodne noći imao meč za pamćenje kada je protiv Fikiksa ostvario tripl-dabl učinak od 35 poena, 12 skokova i 11 asistencija.

Košarka 22.10.2018 | 20:30
Jokić se posramio poslije "MVP, MVP": Rano je!
Kakvo veče Nikole Jokića.

Srpski centar je na "premijernom" meču ove sezone u Denveru briljirao protiv Finiksa (119:91) i ostvario je 17. tribl-dabl u dosadašnjem delu karijere.

Ovoga puta bez promašaja iz igre (35 poena, 11/11 iz igre, 12 skokova i 11 asistencija), što je u istoriji pošlo još samo legendarnom Viltu Čemberlenu, a publika u "Pepsi centru" odmah je svog superstara pozdravila povicima "MVP, MVP".

Ipak, iako je već velika NBA zvezda, Nikola Jokić je i dalje stidljiv kada mora da govori o pohvalama na sopstveni račun...

Povike je čuo, smatra da još uvek nisu opravdani, pa se postideo dok je odgovarao!

"Čuo sam, čuo sam... Hvala im, ali rekao sam im da prestanu. Rano je još", kazao je Nikola Jokić koji je istakao da će njegovoj ekipi mnogo nedostajati Vil Barton koji se povredio na utakmici protiv Finiksa i neko vreme će biti van parketa.

Neugodno mu je bilo da odgovara i na pitanje o tome da je postao "lider tima", pa je u stilu košarkaških trenera istakao čuvenu rečenicu da "svaki meč 'iskoči' neko drugi".

Denver je dobro počeo sezonu, ali sledi veliki ispit protiv Golden Stejta.

"Dobili su sada onaj težak meč s Jutom, kada je bilo gusto... Mi moramo da igramo kao danas u prvoj četvrtini, da nametnemo naš ritam, da igraju na naš način, da budemo agresivno, a isto tako ne smemo ni da izgubimo mnogo lopti", zaključio je Nikola Jokić.

Sjajni centar je po završetku duela, prvog za Denver u novoj sezoni pred svojim navijačima, logično bio u centru pažnje, a navijači su bili prezadovoljni.

Po izlasku sa parketa, sa tribina se začulo "MVP, MVP", a Jokić nije propustio priliku da se zahvali navijačima Nagetsa.

"Dugo sam čekao da prestanu sa skandiranjem. Hvala Denveru. Zaista, hvala svima. Ovo je tek početak sezone, mislim da je svima bilo zabavno", rekao je srpski košarkaš. 

On je priznao da je imao veliku želju da postigne još koševa. 

"Mislio sam da ću susret završiti sa 40 poena. Nikada mi tako nešto nije pošlo za rukom. Utakmica se, prosto rečeno, otvorila za mene. Mislim da sam mnogo poena postigao u prvoj četvrtini i posle sam nastavio da igram agresivno. Isplatilo se", kaže Jokić. 

U pobedi nad Finiksom od 119:91, dogodila se i povreda Vila Bartona. Jokić, kao i svi u timu, smatra da tim mnogo gubi na snazi kada on nije na terenu. 

"Nedostajaće nam i to mnogo. Ne samo na terenu, već i kao podrška sa klupe. On je momak koji može da razgovara sa svima, čak i sa trenerom, može da kaže šta god želi. Nema dlake na jeziku. Nadam se da će se brzo oporaviti", dodao je Jokić. 

O Jokiću su sa velikim pohvalama pričali i ostali akteri susreta. Trener Majkl Maloun je bio vrlo impresioniran. 

"Imao je jednu od onih večeri kada vam sve polazi za rukom. Promašio je samo jedan šut i to sa slobodnih bacanja. I kad god vas pomenu u društvu Vilta Čemberlejna, znači da ste uradili nešto fantastično", kaže Maloun. 

Trener Finiksa Igor Kokoškov deli isti utisak. 

"Individualno i timski potučeni smo u svakom aspektu igre. Što se tiče Jokića, mogu samo da kažem da je imao čudesnu utakmicu", rekao je bivši selektor Slovenije. 

Jokić je osim tripl-dabl učinka imao i četiri ukradene lopte. 

"Bila je to savršena noć za njega. Sve što je uputio ka košu iz igre je pogodio, nije gubio loptu, nije moglo da bude bolje", poručio je Jokićev klupski kolega Džamal Marej.

Izvor: mondo.rs/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar