„Младост" слави 60 година постојања

Фудбалски клуб /ФК/ „Младост" из Богутовог Села код Угљевика 60 година рада и постојања обиљежио је вечерас на свечаној вечери на којој је окупио чланове, симпатизе и пријатеље клуба.

Република Српска 21.10.2018 | 21:25
„Младост" слави 60 година постојања
„Од почетка постојања „Младост" је прошла трновит пут, од тога да су утакмице играли у блату, на шљаци и по туђим теренима, ал је наш клуб увијек красила слога и одлични међуљудски односи", рекао је предсједник Младен Пајић.

Он је додао да се „Младост" ове сезоне такмичи у Регионалној лиги Републике Српске, група исток.

„Данас имамо диван стадион у Мјесној заједници Ново Насеље, одличне услове за рад. Имамо одличну помоћ од локалне управе али и од бројних спонзора", навео је Пајић.

Он је нагласио да је ФК „Младост" добитник Златне значке за славу општине Угљевик која му је додјељена 1999. године.

„Имамо амбицију да у текућој сезони освојимо прво мјесто, и да из регионалне лиге пређемо у Другу лигу Републике Српске",рекао је о плановима Пајић.



За успјешну дугогодишњу сарадњу и помоћ у раду клуба „Посебно признање" добио је начелник општине Угљевик Василије Перић.

Примивши признање Перић се захвалио свим члановима управе, играчима, симпатизерима али и свима онима који помажу рад овог клуба без којих клуб не би био успијешан

„Историјат ФК „Младост" нам даје за право када кажемо да је Угљевик град спорта и младости, младих јер имамо дивну традицију, а наш Угљевик се може похвалити развојем спорта", рекао је Перић.

Он је подсјетио да је 2.000 године општина Угљевик донијела је одлуку да се изгради стадион на коме игра „Младост" те се захавлио свима који су помогли изградњу сатдиона.

„Ово је најорганизованије спортско друштво, и зато издвајамо значајна материјална средства до 60.000 КМ на годишњем нивоу", истакао је Перић.

Он је најавио да ће општина Угљевик и у наредном периоду подржавати рад овог клуба.

Признање за дугогодишњу сарадњу и помоћ у раду клуб добили су: Скупштина општине Угљевик, Рудник и Термоелектрана /РиТЕ/ „Угљевик", Синдикална организација РиТЕ „Угљевик" и Борачка организација Угљевика, захвалнице су добила и 46. члана клуба који од мјесечне плате за рад клуба издвајају 1 одсто од мјесечне плате.

ФК „Младост" савладао је данас у првенственој утакмици екипу „Локомотива" из Брчког са 4:1.

Свечана вечера и прослава одржана је у Ресторану „Еурека" у Угљевику.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар