„Mladost" slavi 60 godina postojanja

Fudbalski klub /FK/ „Mladost" iz Bogutovog Sela kod Ugljevika 60 godina rada i postojanja obilježio je večeras na svečanoj večeri na kojoj je okupio članove, simpatize i prijatelje kluba.

Republika Srpska 21.10.2018 | 21:25
„Mladost" slavi 60 godina postojanja
„Od početka postojanja „Mladost" je prošla trnovit put, od toga da su utakmice igrali u blatu, na šljaci i po tuđim terenima, al je naš klub uvijek krasila sloga i odlični međuljudski odnosi", rekao je predsjednik Mladen Pajić.

On je dodao da se „Mladost" ove sezone takmiči u Regionalnoj ligi Republike Srpske, grupa istok.

„Danas imamo divan stadion u Mjesnoj zajednici Novo Naselje, odlične uslove za rad. Imamo odličnu pomoć od lokalne uprave ali i od brojnih sponzora", naveo je Pajić.

On je naglasio da je FK „Mladost" dobitnik Zlatne značke za slavu opštine Ugljevik koja mu je dodjeljena 1999. godine.

„Imamo ambiciju da u tekućoj sezoni osvojimo prvo mjesto, i da iz regionalne lige pređemo u Drugu ligu Republike Srpske",rekao je o planovima Pajić.



Za uspješnu dugogodišnju saradnju i pomoć u radu kluba „Posebno priznanje" dobio je načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić.

Primivši priznanje Perić se zahvalio svim članovima uprave, igračima, simpatizerima ali i svima onima koji pomažu rad ovog kluba bez kojih klub ne bi bio uspiješan

„Istorijat FK „Mladost" nam daje za pravo kada kažemo da je Ugljevik grad sporta i mladosti, mladih jer imamo divnu tradiciju, a naš Ugljevik se može pohvaliti razvojem sporta", rekao je Perić.

On je podsjetio da je 2.000 godine opština Ugljevik donijela je odluku da se izgradi stadion na kome igra „Mladost" te se zahavlio svima koji su pomogli izgradnju satdiona.

„Ovo je najorganizovanije sportsko društvo, i zato izdvajamo značajna materijalna sredstva do 60.000 KM na godišnjem nivou", istakao je Perić.

On je najavio da će opština Ugljevik i u narednom periodu podržavati rad ovog kluba.

Priznanje za dugogodišnju saradnju i pomoć u radu klub dobili su: Skupština opštine Ugljevik, Rudnik i Termoelektrana /RiTE/ „Ugljevik", Sindikalna organizacija RiTE „Ugljevik" i Boračka organizacija Ugljevika, zahvalnice su dobila i 46. člana kluba koji od mjesečne plate za rad kluba izdvajaju 1 odsto od mjesečne plate.

FK „Mladost" savladao je danas u prvenstvenoj utakmici ekipu „Lokomotiva" iz Brčkog sa 4:1.

Svečana večera i proslava održana je u Restoranu „Eureka" u Ugljeviku.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar