Кад год вам спомену име поред Вилта, значи да сте добри!

Тренер Денвер Нагетса Мајк Малоун је срећан због игре Николе Јокића и одбране свог тима, али жали и због повреде Вила Бартона.

Кошарка 21.10.2018 | 16:15
Кад год вам спомену име поред Вилта, значи да сте добри!
Нагетси су победили Финикс Сансе 119:91 и тако остварили две победе на свом паркету на старту нове сезоне НБА лиге.

Јокић је имао 35 поена, 12 скокова и 11 асистенција уз перфектан шут из игре 11/11. Једини промашај је имао са линије за слободна бацања 10/11 и није имао ниједну изгубљену лопту уз четири украдене лопте и блокаду.

Једини који је уз Јокића имао такву статистику са више од 30 поена без промашаја из игре је својевремено био Вилт Чемберлен. 

"Имао је једну од оних вечери, промашио је само један шут са линије за слободна бацања и сваки пут кад се нечије име спомене уз Вилта Чемберлена значи да је нешто урадио добро, тако да је Никола одиграо добру утакмицу, а битније је што смо остварили битну победу",рекао је Малоун после утакмице и додао да је то нови ниво лидерства.

"Имамо младе играче, Гери и Мареј покушавају да увек ураде више, али и Никола као наша звезда франшизе. Било је да реч о збијању редова, или да остаје позитиван, да прича са момцима... он је одличан играч статистички али има много других ствари које је лепо видети код тако младог играча", истакао је Јокићев тренер. 

Тренер Нагетса је задовољан победом, али не и стањем Вила Бартона који је повредио кук, посебно јер Бартон игра са много енергије. Одбрана је, према Малоуновим речима такође била добра. 

"Добро смо одиграли у одбрани, али нећемо да славимо после две утакмице... Погледајте нашу предност у рекету, 62:30 у нашу корист, у транзицији смо дали 33 поена. То је све пошло од одбране и скокова. Имали су они оружја, али је Букер имао седам изгубљених лопти. Сутра ће бити лепо изазвати Голден Стејт Вориорсе", каже Малоун.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар