Kad god vam spomenu ime pored Vilta, znači da ste dobri!

Trener Denver Nagetsa Majk Maloun je srećan zbog igre Nikole Jokića i odbrane svog tima, ali žali i zbog povrede Vila Bartona.

Košarka 21.10.2018 | 16:15
Kad god vam spomenu ime pored Vilta, znači da ste dobri!
Nagetsi su pobedili Finiks Sanse 119:91 i tako ostvarili dve pobede na svom parketu na startu nove sezone NBA lige.

Jokić je imao 35 poena, 12 skokova i 11 asistencija uz perfektan šut iz igre 11/11. Jedini promašaj je imao sa linije za slobodna bacanja 10/11 i nije imao nijednu izgubljenu loptu uz četiri ukradene lopte i blokadu.

Jedini koji je uz Jokića imao takvu statistiku sa više od 30 poena bez promašaja iz igre je svojevremeno bio Vilt Čemberlen. 

"Imao je jednu od onih večeri, promašio je samo jedan šut sa linije za slobodna bacanja i svaki put kad se nečije ime spomene uz Vilta Čemberlena znači da je nešto uradio dobro, tako da je Nikola odigrao dobru utakmicu, a bitnije je što smo ostvarili bitnu pobedu",rekao je Maloun posle utakmice i dodao da je to novi nivo liderstva.

"Imamo mlade igrače, Geri i Marej pokušavaju da uvek urade više, ali i Nikola kao naša zvezda franšize. Bilo je da reč o zbijanju redova, ili da ostaje pozitivan, da priča sa momcima... on je odličan igrač statistički ali ima mnogo drugih stvari koje je lepo videti kod tako mladog igrača", istakao je Jokićev trener. 

Trener Nagetsa je zadovoljan pobedom, ali ne i stanjem Vila Bartona koji je povredio kuk, posebno jer Barton igra sa mnogo energije. Odbrana je, prema Malounovim rečima takođe bila dobra. 

"Dobro smo odigrali u odbrani, ali nećemo da slavimo posle dve utakmice... Pogledajte našu prednost u reketu, 62:30 u našu korist, u tranziciji smo dali 33 poena. To je sve pošlo od odbrane i skokova. Imali su oni oružja, ali je Buker imao sedam izgubljenih lopti. Sutra će biti lepo izazvati Golden Stejt Voriorse", kaže Maloun.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar