ФРА: Нова петица ПСЖ-а, Мбапе се "не гаси"!

Понор Монака продубљен и на тренерском дебију Тијерија Анрија.  Фудбалери Монака Поражени су од Стразбура у мечу десетог кола француске Лиге 1 са 2:1. Није почело као на филму - Анри дебитовао поразом.  Видећемо да ли против Клуб Брижа то може боље. . .  ПСЖ не стаје – поново пет голова у мрежи противника.  Фудбалери Пари Сен Жермена победили су Амијен са 5:0 у 10. колу Лиге 1.  Нова голеада Парижана. Овај пут страдао Амијен. . .

Фудбал 20.10.2018 | 23:35
ФРА: Нова петица ПСЖ-а, Мбапе се "не гаси"!
Изабраници Томаса Тухела наставили су тамо где су стали пре репрезентативне паузе, па се тако мрежа противника тресла чак пет пута.

Бразилац Нејмар није играо на овом дуелу, али то није спречило Парижане да у трећем мечу заредом славе са разликом од пет голова.

Мрежу Амијена зачео је Маркињос у 12. минуту, а голом Рабиоа у 42. отишло се на петнаестоминутну паузу. 

До 80. минуту мреже су мировале, а онда је ПСЖ за само седам минута постигао три гола. Дракслер је у 80. повисио на 3:0, Мбапе је у 82. био стрелац за четврти гол, док је коначан резултат поставио Дијаби у 87. 

У десет одиграних утакмица Пари Сен Жермен има исто толико победа, док је Амијен претрпео шести пораз. У наредном колу ПСЖ гостује Марсеју, док Амијен чека Нант.

Домаћи навијачи су се на "Парку принчева" у последње три утакмице радовали чак ШЕСНАЕСТ пута.

Вечерас је након шест голова Црвеној звезди, пет Лиону, екипа Томаса Тухела са пет погодака у мрежи кући испратила Амијен.

И све то без Нејмара и капитена Тијага Силве.

ПАРИ СЕН ЖЕРМЕН - АМИЈЕН 5:0 (2:0)
/Маркињос 12, Рабио 42, Дракслер 80, Мбапе 82, Дијаби 87/

У одсуству Бразилца улогу примарног плејмејкера је добио Анхел Ди Марија и већ у првом полувремену са две скоро идентичне асистенције за Маркињоса и Адријена Рабиоа решио питање победника.

Аргентинац је први кључни пас који је довео до поготка упутио у 12. минуту. Центаршут на прву стативу је у гол скренуо Маркињос...

...други кључни пас, скоро идентичан Аргентинац је упутио пола сата касније. Овај пут највиши у скоку је био Адријен Рабио.

Амијен је подношљивих два гола заостатка чувао до последњих десет минута меча када су домаћини мету погађали још три пута, а стрелци су били Јулијан Дракслер, Муса Дијаби и Килијан Мбапе, који је ове сезоне дао већ девет голова у Лиги 1.

Парижани су тако одржали стопостотан учинак у првенству Француске, имају 30 бодова из десет утакмица и гол разлику 37:6 у њихову корист.

Следећи, четврти везани меч код куће Пари Сен Жермен игра у среду од 21 час против Наполија (пренос ТВ Арена Спорт).

Понор Монака продубљен и на тренерском дебију Тијерија Анрија. Фудбалери Монака Поражени су од Стразбура у мечу десетог кола француске Лиге 1 са 2:1.

Тијери Анри је у свом тренерском дебију на клупи клуба за који је некад играо, доживео пораз који је успео да ублажи у последњим минутима утакмице.

Стразбур је повео са 1:0 у 17. минуту када је Томасон искористио Лалин перфектан центаршут из позадине и неспретну одбрану Сија коме је лопта после ударца главом прошла кроз руке.

Домаћин дуплира предност у 84. минуту када Мотиба у контри лако даје гол за 2:0. У међувремену је Монако остао са десеторицом због неспретног старта Грандсира у 66. минуту. 

И тако са играчем мање "кнежеви" су успели да постигну гол у првом минуту судијске надокнаде када је Тилеманс био прецизан са беле тачке. 

Овим поразом, Монако је наставио свој понор у овој сезони пошто је после десет утакмица са шест бодова на претпоследњем 19. месту у лиги. 

Стразбур је шести са 15 бодова, а Тијери Анри ће имати тежак задатак да екипу која је пре само годину и по дана била шампион Француске макар остави у најјачем рангу такмичења наредног пролећа.

Да је у питању филм или бајка - Тјери Анри би ове вечери славио на клупи Монака!

Ипак, реалност је другачија, а она је таква да су "кнежеви" у овом тренутку далеко од праве форме и праве игре, а практично почетник у тренерском мослу нема "магични штапић" да то све исправи за само седам дана...

Монако је на дебију њиховог легендарног фудбалер Анрија, сада у улози самосталног тренера, поражен у Стразбуру (2:1) и после десет кола остаје у зони испадања!

Није успео да "тргне" екипу одмах Анри и да они "процветају" након одласка Леонарда Жардима пошто је домаћин већ у 17. минуту дошао до гола преко Томасона, да би му посао додатно био олакшан након повреде Радамела Фалкаоа, па искључења Гриндсера после само два минута на терену због опасне игре у противничком шеснаестерцу.

Мотиба је у 84. минуту довео Стразбур надомак победе, да би Јури Тилеманс у 91. са "беле тачке" тек донео наду у боље сутра.

Стефан Митровић одиграо је читав меч за домаће.

Монако већ у среду игра Лигу шампиона против Клуб Брижа, док за викенд дочекује Дижон.

Лига 1, 10. коло: 

ПСЖ – Амијен 5:0 (2:0)
Маркињос 12, Рабио 42, Дракслер 80, Мбапе 82, Дијаби 87

Каен – Генгам 0:0 (0:0)

Дижон – Лил 1:2 (0:2)
Абеид 81 п – Пепе 21 п, Л.Араухо 43

Нант – Тулуз 4:0 (2:0)
Сала 25, 71, 77, Бошиља 38

Ремс – Анжер 1:1 (0:1)
Чаварија 73 – Траоре 36 

Стразбур – Монако 2:1 (1:0)
Томасон 17, Мотиба 84 – Тилеманс 90+1

Недеља:

15:00 Монпеље – Бордо
17:00 Ст.Етјен – Рен
21:00 Ница – Марсеј

петак:

Лион – Ним 2:0 (1:0)
Дембеле 24, Депај 90

ТАБЕЛА: ПСЖ 30, Лил 22, Лион 17, Марсеј (-1) 16, Монпеље (-1) 16, Стразбур 15, Сент Етјен (-1) 15, Бордо (-1) 14, Тулуз 13, Анже 12, Рен (-1) 11, Каен 11, Ремс 11, Ница (-1) 11, Ним 10, Дижон 10, Амјен 10, Нант 9, Монако 6, Генган 6.

Извор: мондо.ба/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар