FRA: Nova petica PSŽ-a, Mbape se "ne gasi"!

Ponor Monaka produbljen i na trenerskom debiju Tijerija Anrija.  Fudbaleri Monaka Poraženi su od Strazbura u meču desetog kola francuske Lige 1 sa 2:1. Nije počelo kao na filmu - Anri debitovao porazom.  Videćemo da li protiv Klub Briža to može bolje. . .  PSŽ ne staje – ponovo pet golova u mreži protivnika.  Fudbaleri Pari Sen Žermena pobedili su Amijen sa 5:0 u 10. kolu Lige 1.  Nova goleada Parižana. Ovaj put stradao Amijen. . .

Fudbal 20.10.2018 | 23:35
FRA: Nova petica PSŽ-a, Mbape se "ne gasi"!
Izabranici Tomasa Tuhela nastavili su tamo gde su stali pre reprezentativne pauze, pa se tako mreža protivnika tresla čak pet puta.

Brazilac Nejmar nije igrao na ovom duelu, ali to nije sprečilo Parižane da u trećem meču zaredom slave sa razlikom od pet golova.

Mrežu Amijena začeo je Markinjos u 12. minutu, a golom Rabioa u 42. otišlo se na petnaestominutnu pauzu. 

Do 80. minutu mreže su mirovale, a onda je PSŽ za samo sedam minuta postigao tri gola. Draksler je u 80. povisio na 3:0, Mbape je u 82. bio strelac za četvrti gol, dok je konačan rezultat postavio Dijabi u 87. 

U deset odigranih utakmica Pari Sen Žermen ima isto toliko pobeda, dok je Amijen pretrpeo šesti poraz. U narednom kolu PSŽ gostuje Marseju, dok Amijen čeka Nant.

Domaći navijači su se na "Parku prinčeva" u poslednje tri utakmice radovali čak ŠESNAEST puta.

Večeras je nakon šest golova Crvenoj zvezdi, pet Lionu, ekipa Tomasa Tuhela sa pet pogodaka u mreži kući ispratila Amijen.

I sve to bez Nejmara i kapitena Tijaga Silve.

PARI SEN ŽERMEN - AMIJEN 5:0 (2:0)
/Markinjos 12, Rabio 42, Draksler 80, Mbape 82, Dijabi 87/

U odsustvu Brazilca ulogu primarnog plejmejkera je dobio Anhel Di Marija i već u prvom poluvremenu sa dve skoro identične asistencije za Markinjosa i Adrijena Rabioa rešio pitanje pobednika.

Argentinac je prvi ključni pas koji je doveo do pogotka uputio u 12. minutu. Centaršut na prvu stativu je u gol skrenuo Markinjos...

...drugi ključni pas, skoro identičan Argentinac je uputio pola sata kasnije. Ovaj put najviši u skoku je bio Adrijen Rabio.

Amijen je podnošljivih dva gola zaostatka čuvao do poslednjih deset minuta meča kada su domaćini metu pogađali još tri puta, a strelci su bili Julijan Draksler, Musa Dijabi i Kilijan Mbape, koji je ove sezone dao već devet golova u Ligi 1.

Parižani su tako održali stopostotan učinak u prvenstvu Francuske, imaju 30 bodova iz deset utakmica i gol razliku 37:6 u njihovu korist.

Sledeći, četvrti vezani meč kod kuće Pari Sen Žermen igra u sredu od 21 čas protiv Napolija (prenos TV Arena Sport).

Ponor Monaka produbljen i na trenerskom debiju Tijerija Anrija. Fudbaleri Monaka Poraženi su od Strazbura u meču desetog kola francuske Lige 1 sa 2:1.

Tijeri Anri je u svom trenerskom debiju na klupi kluba za koji je nekad igrao, doživeo poraz koji je uspeo da ublaži u poslednjim minutima utakmice.

Strazbur je poveo sa 1:0 u 17. minutu kada je Tomason iskoristio Lalin perfektan centaršut iz pozadine i nespretnu odbranu Sija kome je lopta posle udarca glavom prošla kroz ruke.

Domaćin duplira prednost u 84. minutu kada Motiba u kontri lako daje gol za 2:0. U međuvremenu je Monako ostao sa desetoricom zbog nespretnog starta Grandsira u 66. minutu. 

I tako sa igračem manje "kneževi" su uspeli da postignu gol u prvom minutu sudijske nadoknade kada je Tilemans bio precizan sa bele tačke. 

Ovim porazom, Monako je nastavio svoj ponor u ovoj sezoni pošto je posle deset utakmica sa šest bodova na pretposlednjem 19. mestu u ligi. 

Strazbur je šesti sa 15 bodova, a Tijeri Anri će imati težak zadatak da ekipu koja je pre samo godinu i po dana bila šampion Francuske makar ostavi u najjačem rangu takmičenja narednog proleća.

Da je u pitanju film ili bajka - Tjeri Anri bi ove večeri slavio na klupi Monaka!

Ipak, realnost je drugačija, a ona je takva da su "kneževi" u ovom trenutku daleko od prave forme i prave igre, a praktično početnik u trenerskom moslu nema "magični štapić" da to sve ispravi za samo sedam dana...

Monako je na debiju njihovog legendarnog fudbaler Anrija, sada u ulozi samostalnog trenera, poražen u Strazburu (2:1) i posle deset kola ostaje u zoni ispadanja!

Nije uspeo da "trgne" ekipu odmah Anri i da oni "procvetaju" nakon odlaska Leonarda Žardima pošto je domaćin već u 17. minutu došao do gola preko Tomasona, da bi mu posao dodatno bio olakšan nakon povrede Radamela Falkaoa, pa isključenja Grindsera posle samo dva minuta na terenu zbog opasne igre u protivničkom šesnaestercu.

Motiba je u 84. minutu doveo Strazbur nadomak pobede, da bi Juri Tilemans u 91. sa "bele tačke" tek doneo nadu u bolje sutra.

Stefan Mitrović odigrao je čitav meč za domaće.

Monako već u sredu igra Ligu šampiona protiv Klub Briža, dok za vikend dočekuje Dižon.

Liga 1, 10. kolo: 

PSŽ – Amijen 5:0 (2:0)
Markinjos 12, Rabio 42, Draksler 80, Mbape 82, Dijabi 87

Kaen – Gengam 0:0 (0:0)

Dižon – Lil 1:2 (0:2)
Abeid 81 p – Pepe 21 p, L.Arauho 43

Nant – Tuluz 4:0 (2:0)
Sala 25, 71, 77, Bošilja 38

Rems – Anžer 1:1 (0:1)
Čavarija 73 – Traore 36 

Strazbur – Monako 2:1 (1:0)
Tomason 17, Motiba 84 – Tilemans 90+1

Nedelja:

15:00 Monpelje – Bordo
17:00 St.Etjen – Ren
21:00 Nica – Marsej

petak:

Lion – Nim 2:0 (1:0)
Dembele 24, Depaj 90

TABELA: PSŽ 30, Lil 22, Lion 17, Marsej (-1) 16, Monpelje (-1) 16, Strazbur 15, Sent Etjen (-1) 15, Bordo (-1) 14, Tuluz 13, Anže 12, Ren (-1) 11, Kaen 11, Rems 11, Nica (-1) 11, Nim 10, Dižon 10, Amjen 10, Nant 9, Monako 6, Gengan 6.

Izvor: mondo.ba/B92

Komentari / 0

Ostavite komentar