Селектор о ЗЛАТНИМ одбојкашицама: Даље нема!

Умерено, као и увек до сада, Зоран Терзић говорио о заједништву у репрезентацији и новим шампионкама света. Сан који су сањали све ове године!

Остали спортови 21.10.2018 | 10:45
Селектор о ЗЛАТНИМ одбојкашицама: Даље нема!
После "крова" Европе - попели смо се и на највише светско постоље!

Одбојкашице Србије постале су овог поподнева, први пут у историји наше земље, шампиоке Светског првенства победом над Италијом у Јапану (3:2), а наш селектор Зоран Терзић је и поред великог тренутка еуфорија - у изјави након меча остао исти као и до сада.

Смирен, сталожен, умерен...

Како и треба!

За веома успешних 16 година његовог рада ту су златна и сребрна светска медаља, два злата, сребро и бронзе са првенстава Европе, сребро са Олимпијских игара...

"Није фраза кад се каже да је тешко пронаћи речи у оваквој ситуацији", почео је Терзић.

"Превелика срећа, наш велики сан који смо сањали колико већ година и досањали смо га коначо... Све помало изгледа и нормално из те перспективе, није тако велика доза среће у први мах како смо мислили, али треба сачекати пар дана да се слегну све емоције".

Ипак, иако смо најбољи на свету - простора за благу критику и даље има.

"Једна од слабијих утакмица које смо одиграли на СП, видело се да смо стегнути због важности утакмице, нисмо одиграли најбољу утакмицу, али показало се да смо довољно јаки да победимо било ког противника. Свака част девојкама, оне су те које су напорно тренирале, побеђивале, имале заједништво...", казао је селектор и додао за крај.

"Првакиње су света и даље нема!"

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар