ИТА: Рома се раСПАЛа! Кикс и Јувеа!

Џабе гол Роналда, први кикс Јувентуса у сезони.  Фудбалери Јувентуса и Ђеное играли су у Торину нерешено 1:1 у деветом колу Серије А.  Кикс Јувентуса, Ђенова покварила Роналдов јубилеј! Португалац Кристијано Роналдо уписао је своје име у историју европског фудбала, али Јувентус први пут ове сезоне није успио да освоји сва три бода! СПАЛ изненадио Рому, Милинковић-Савић био одличан, па се обрукао! СПАЛ је савладао Рому са 2:0 у мечу деветог кола италијанске Серије А које је обележио и један непромишљен потез српског голмана Вање Милинковић-Савића.  Непрепознатљива "вучица" направила велики кикс и доживјела пораз на свом "Олимпику" од СПАЛ-а.

Фудбал 20.10.2018 | 22:50
ИТА: Рома се раСПАЛа! Кикс и Јувеа!
Вања је за само минут и по успео да добије два жута картона и да буде послат у свлачионицу на свом дебију за СПАЛ.

Он је до 75. минута бранио добро, али је прво добио картон због задржавања лопте, а потом и због бесне реакције.

Бацио је лопту иза гола и одмахнуо руком, не мирећи се са претходном одлуком арбитра, који је већ донео следећу одлуку - црвени картон. На терену га је заменио Алфред Гомис, а "цех" непромишљености Милинковић-Савића је платио и Валоти који је морао ван игре да би Гомис ушао. 

Упркос искључењу Србина, СПАЛ је победио погоцима Петање са пенала у 38. минуту, а онда и Бонифација у 56. минуту. СПАЛ је после ове победе 13. са 12 бодова, док је Рома шеста са 14 бодова.

Првенствена пауза није пријала фудбалерима Роме.

"Вучица" је уочи репрезентативних обавеза нанизала три побједе, играла одлично и сви су очекивали лаган и убједљив тријумф у деветом колу Серије А против СПАЛ-а, који је имао четири узастопна пораза.

Али, гледаоци на "Олимпику" доживјели су прави шок!

РОМА - СПАЛ 0:2 (0:1)!

Вања Милинковић-Савић дебитовао је за тим из Фераре на одличан начин, бар што се тиче фудбалске стране.

Србин је имао неколико веома успјешних интервенција, нарочито у првом дијелу меча, али је 15-ак минута прије краја направио праву глупост, када је због задржавања времена зарадио двије јавне опомене и морао раније у свлачионицу.

Ипак, у том тренутку сусрет је већ био ријешен. Ни играч више није помогао Римљанима, остало је 0:2.

Домаћи су створили неколико добрих прилика на почетку, а најбољу од њих Един Џеко у 17. минуту. Био је у доброј позицији, али могао је и боље шутирати. Србин је одбранио.

Након промашених прилика, стигла је казна.

Лука Пелегрини стартовао је на Андреу Лацарија, арбитар Лука Пајрето је досудио пенал, а прецизан са 11 метара био је Андреа Петања.

Најбољи стријелац Роме прописно се измашао и у наставку, а одличну шансу имао је у 54. минуту када проигравање Стефана Ел Шаравија није успио да претвори у гол. Лоше је реаговао, иако је био у одличној прилици пред голом СПАЛ-а.

А онда, поново казна за промашаје.

Кевин Бонифаци, који је у СПАЛ стигао из Торина као и Милинковић-Савић, два минута касније искористио је ноншалантност у одбрани домаћих и главом након корнера закуцао лопту иза леђа немоћног Робина Олсена.

Најбољу шансу бар за почасни гол имао је Лоренцо Пелегрини, али је погодио пречку. Шести пут Римљани су ове сезоне затресли оквир гола.

Несхватљиво је колико су подбацили сви играчи Роме у овом сусрету, па ће тренер Еузебио Ди Франческо имати много посла да спреми екипу за наставак сезоне у Серији А, али и у Лиги шампиона.

Кикс Јувентуса, Ђенова покварила Роналдов јубилеј! Португалац Кристијано Роналдо уписао је своје име у историју европског фудбала, али Јувентус први пут ове сезоне није успио да освоји сва три бода!

"Стара дама" први пут ове сезоне није успела да оствари тријумф у домаћем шампионату и после девет одиграних утакмица имају скор 8/1/0.

Једини гол за домаћи састав постигао је Кристијано Роналдо у 18. минуту, када је уз доста среће послао лопту у мрежу.

До полувремена није било промене, а бод Ђенои донео је Даније Беса у 67. минуту. 

Иако прво пут ове сезоне није победио у италијанском првенству, Јувентус је и даље први са 25 бодова. 

Ђеноа има 13 бодова и заузима 11. место. 

„Стара Дама“ није успјела да задржи  максималан учинак у Серији А пошто је на свом терену ремизирала 1:1 са Ђеновом у мечу деветог кола Серије А.

Јувентус је поптуно надиграо Ђенову у свим сегментима, нападао и промашивао, а један тренутак инспирације гостујућих фудбалера на терену гдје нису постигли гол пет година био им је довољан за освајање великог бода.

Након пораза Роме против СПАЛ-а, сигурно је да ће и овај кикс Јувентуса одјекнути Апенинском полуострву, посебно због чињенице да је ово први меч "Старе Даме“ ове сезоне у свим такмичењима који није ријешила у своју корист, међутим, простор у новинским ступцима дефинитивно ће добити и Кристијано Роналдо.

Прва звијезда клуба из Торина на овом мечу наставио је да терорише противничке голмане и пише историју постављајући рекорде које ће генерације које слиједе тешко да оборе.

Кристијано Роналдо прво је погодио стативу, а потом и мрежу послије неспретне реакције голмана гостију Андреја Радуа за вођство Јувентуса и свој јубилеј.

Овим поготком популарни "ЦР" је постао први играч који је постигао 400 голова у Лигама петице.

Подсјетимо се, након преласка из лисабонског Спортинга у Манчестер јунајтед у дресу „црвених ђавола“ постигао је 84, гола након чега је отишао у Реал Мадрид. У дресу „краљевског клуба“ забио је 311 голова, а својим петим поготком у Серији А, вечерас, против Ђенове стигао је до коте 400!

Његов рекорд није много исмпресионирао фудбалере Ђенове, који су се надали, да ако већ не могу да савладају актуелног шампиона, могу бар да постигну погодак у Торину.

Ђенова је наиме посљедњи пут забила гол Јувентусу као гост 2013. године, када је Марко Боријело био стријелац у ремију 1:1.

Судбина је хтјела да се историја понови и да и овај дуел заврши идентичним резултатом, а овога пута стријелац је Данијел Беса.

Бразилски плејмејкер одлично се убацио у 67. минуту и главом послао лопту у мрежу за свој први погодак ове сезоне. У право вријеме!

Гол Ђеновљана и чињеница да је до тог тренутка практично само Роналдо шутирао ка голу гостију натјерала је Масимилијана Алегрија на измјене.

Дибала је ушао умјесто Матуидија, нешто касније и Бернардески је замијенио прилично непримјетног Манџукића, али Јувентус није успио да сломи отпор Ђенове која се грчевито бранила и одбранила до самог краја.

Наполијева срећа у несрећи - Фабијан Руиз! Шпанац је у игру ушао у 4. минуту сусрета заменивши повређеног Симонеа Вердија и десет минута касније сјајним ударцем са ивице шеснаестерца откључао одбрану Удинеза коју су у финишу сусрета докрајчиили Дрис Мертенс и Марко Рог.

Срећа у несрећи.

Тако се може назвати повреда Симонеа Вердија који је морао напустити терен и уступити место придошлици из Бетиса Фабијану Руизу.

Млади везњак је незагрејан ушао у игру, а када је постигао радну температуру послао је ракету у својом слабијом десном ногом у даљи угао гола Симона Скуфета.

"Зебре" су у наставку "расле" и имале неколико добрих прилика и нападале са све већим бројем играча што им се у последњих десет минута сусрета осветило јер је простор испред и иза одбрамбене линије оно од чега Наполитанци "живе".

Вечерас на стадиону "Фриули" у деветом колу Серије А:

УДИНЕЗЕ - НАПОЛИ 0:3 (0:1)!

Фабијан Руиз је до вечерас дао четири гола у каријери, сваки ударцима изван шеснаестерца. Хулио Веласкез је вероватно у "скаутингу" овај податак споменуо својим фудбалерима, такође вероватно тражио да му се "затвори" јача лева нога.

Али, Руиз је показао да може погодити и десном...

Меч је након вођства Наполија ушао у мирнију фазу, али како је време одмицало домаћини су са већим бројем фудбалера у нападу покушавали доћи до вишка. Када су то успевала Ласања и Игнасио Пусето нису били одлучни у завршници.

Наполи је на другој страни узео понуђено.

Прво је са беле тачке био сигуран Дрис Мертенс, да би потом асистирао Марку Рогу који је пронашао доњи леви угао за коначних 3:0 само минуту након што је на терену заменио Пјотра Зјелинског. Ово је Удинезеу четврти везани пораз.

Занимљиво, тријумф Наполија значи да су све екипе из групе Ц Лиге шампиона ове суботе забиежиле победе. Пари Сен Жермен је још једном "петицом" овај пут испратио Амијен, Ливерпул је славио против Хадерсфилда голом Мохамеда Салаха, а Црвена звезда је срушила "грађевину".

СЕРИЈА А - 9. КОЛО:

Рома - СПАЛ 0:2 (0:1)
/Петања 38 пен, Бонифаци 56/

Јувентус - Ђенова 1:1 (1:0)
/Роналдо 18 - Беса 67/

Удинезе - Наполи 0:3 (0:1)
/Руиз 14, Мертенс 82, Рог 85/

У недељу:

Фрозиноне - Емполи (12.30)
Болоња - Торино (15.00)
Кјево – Аталанта
Парма – Лацио
Фиорентина - Каљари (18.00)
Интер - Милан (20.30)

У понедељак:

Сампдорија - Сасуоло (20.30)

ТАБЕЛА: Јувентус (+1) 25, Наполи 21 (+1), Интер 16, Лацио 15, Сампдорија 14, Рома (+1) 14, Фиорентина 13, Сасуоло 13, Парма 13, Ђенова 13, Милан (-1) 12, Торино 12, СПАЛ (+1) 12, Каљари 9, Удинезе 8 (+1), Болоња 7, Аталанта 6, Емполи 5, Фрозиноне 1, Кјево -1*.

*НАПОМЕНА Италијанска федерација казнила је Кјево одузимањем три бода.

Извор: Б92/мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар