ITA: Roma se raSPALa! Kiks i Juvea!

Džabe gol Ronalda, prvi kiks Juventusa u sezoni.  Fudbaleri Juventusa i Đenoe igrali su u Torinu nerešeno 1:1 u devetom kolu Serije A.  Kiks Juventusa, Đenova pokvarila Ronaldov jubilej! Portugalac Kristijano Ronaldo upisao je svoje ime u istoriju evropskog fudbala, ali Juventus prvi put ove sezone nije uspio da osvoji sva tri boda! SPAL iznenadio Romu, Milinković-Savić bio odličan, pa se obrukao! SPAL je savladao Romu sa 2:0 u meču devetog kola italijanske Serije A koje je obeležio i jedan nepromišljen potez srpskog golmana Vanje Milinković-Savića.  Neprepoznatljiva "vučica" napravila veliki kiks i doživjela poraz na svom "Olimpiku" od SPAL-a.

Fudbal 20.10.2018 | 22:50
ITA: Roma se raSPALa! Kiks i Juvea!
Vanja je za samo minut i po uspeo da dobije dva žuta kartona i da bude poslat u svlačionicu na svom debiju za SPAL.

On je do 75. minuta branio dobro, ali je prvo dobio karton zbog zadržavanja lopte, a potom i zbog besne reakcije.

Bacio je loptu iza gola i odmahnuo rukom, ne mireći se sa prethodnom odlukom arbitra, koji je već doneo sledeću odluku - crveni karton. Na terenu ga je zamenio Alfred Gomis, a "ceh" nepromišljenosti Milinković-Savića je platio i Valoti koji je morao van igre da bi Gomis ušao. 

Uprkos isključenju Srbina, SPAL je pobedio pogocima Petanje sa penala u 38. minutu, a onda i Bonifacija u 56. minutu. SPAL je posle ove pobede 13. sa 12 bodova, dok je Roma šesta sa 14 bodova.

Prvenstvena pauza nije prijala fudbalerima Rome.

"Vučica" je uoči reprezentativnih obaveza nanizala tri pobjede, igrala odlično i svi su očekivali lagan i ubjedljiv trijumf u devetom kolu Serije A protiv SPAL-a, koji je imao četiri uzastopna poraza.

Ali, gledaoci na "Olimpiku" doživjeli su pravi šok!

ROMA - SPAL 0:2 (0:1)!

Vanja Milinković-Savić debitovao je za tim iz Ferare na odličan način, bar što se tiče fudbalske strane.

Srbin je imao nekoliko veoma uspješnih intervencija, naročito u prvom dijelu meča, ali je 15-ak minuta prije kraja napravio pravu glupost, kada je zbog zadržavanja vremena zaradio dvije javne opomene i morao ranije u svlačionicu.

Ipak, u tom trenutku susret je već bio riješen. Ni igrač više nije pomogao Rimljanima, ostalo je 0:2.

Domaći su stvorili nekoliko dobrih prilika na početku, a najbolju od njih Edin Džeko u 17. minutu. Bio je u dobroj poziciji, ali mogao je i bolje šutirati. Srbin je odbranio.

Nakon promašenih prilika, stigla je kazna.

Luka Pelegrini startovao je na Andreu Lacarija, arbitar Luka Pajreto je dosudio penal, a precizan sa 11 metara bio je Andrea Petanja.

Najbolji strijelac Rome propisno se izmašao i u nastavku, a odličnu šansu imao je u 54. minutu kada proigravanje Stefana El Šaravija nije uspio da pretvori u gol. Loše je reagovao, iako je bio u odličnoj prilici pred golom SPAL-a.

A onda, ponovo kazna za promašaje.

Kevin Bonifaci, koji je u SPAL stigao iz Torina kao i Milinković-Savić, dva minuta kasnije iskoristio je nonšalantnost u odbrani domaćih i glavom nakon kornera zakucao loptu iza leđa nemoćnog Robina Olsena.

Najbolju šansu bar za počasni gol imao je Lorenco Pelegrini, ali je pogodio prečku. Šesti put Rimljani su ove sezone zatresli okvir gola.

Neshvatljivo je koliko su podbacili svi igrači Rome u ovom susretu, pa će trener Euzebio Di Frančesko imati mnogo posla da spremi ekipu za nastavak sezone u Seriji A, ali i u Ligi šampiona.

Kiks Juventusa, Đenova pokvarila Ronaldov jubilej! Portugalac Kristijano Ronaldo upisao je svoje ime u istoriju evropskog fudbala, ali Juventus prvi put ove sezone nije uspio da osvoji sva tri boda!

"Stara dama" prvi put ove sezone nije uspela da ostvari trijumf u domaćem šampionatu i posle devet odigranih utakmica imaju skor 8/1/0.

Jedini gol za domaći sastav postigao je Kristijano Ronaldo u 18. minutu, kada je uz dosta sreće poslao loptu u mrežu.

Do poluvremena nije bilo promene, a bod Đenoi doneo je Danije Besa u 67. minutu. 

Iako prvo put ove sezone nije pobedio u italijanskom prvenstvu, Juventus je i dalje prvi sa 25 bodova. 

Đenoa ima 13 bodova i zauzima 11. mesto. 

„Stara Dama“ nije uspjela da zadrži  maksimalan učinak u Seriji A pošto je na svom terenu remizirala 1:1 sa Đenovom u meču devetog kola Serije A.

Juventus je poptuno nadigrao Đenovu u svim segmentima, napadao i promašivao, a jedan trenutak inspiracije gostujućih fudbalera na terenu gdje nisu postigli gol pet godina bio im je dovoljan za osvajanje velikog boda.

Nakon poraza Rome protiv SPAL-a, sigurno je da će i ovaj kiks Juventusa odjeknuti Apeninskom poluostrvu, posebno zbog činjenice da je ovo prvi meč "Stare Dame“ ove sezone u svim takmičenjima koji nije riješila u svoju korist, međutim, prostor u novinskim stupcima definitivno će dobiti i Kristijano Ronaldo.

Prva zvijezda kluba iz Torina na ovom meču nastavio je da teroriše protivničke golmane i piše istoriju postavljajući rekorde koje će generacije koje slijede teško da obore.

Kristijano Ronaldo prvo je pogodio stativu, a potom i mrežu poslije nespretne reakcije golmana gostiju Andreja Radua za vođstvo Juventusa i svoj jubilej.

Ovim pogotkom popularni "CR" je postao prvi igrač koji je postigao 400 golova u Ligama petice.

Podsjetimo se, nakon prelaska iz lisabonskog Sportinga u Mančester junajted u dresu „crvenih đavola“ postigao je 84, gola nakon čega je otišao u Real Madrid. U dresu „kraljevskog kluba“ zabio je 311 golova, a svojim petim pogotkom u Seriji A, večeras, protiv Đenove stigao je do kote 400!

Njegov rekord nije mnogo ismpresionirao fudbalere Đenove, koji su se nadali, da ako već ne mogu da savladaju aktuelnog šampiona, mogu bar da postignu pogodak u Torinu.

Đenova je naime posljednji put zabila gol Juventusu kao gost 2013. godine, kada je Marko Borijelo bio strijelac u remiju 1:1.

Sudbina je htjela da se istorija ponovi i da i ovaj duel završi identičnim rezultatom, a ovoga puta strijelac je Danijel Besa.

Brazilski plejmejker odlično se ubacio u 67. minutu i glavom poslao loptu u mrežu za svoj prvi pogodak ove sezone. U pravo vrijeme!

Gol Đenovljana i činjenica da je do tog trenutka praktično samo Ronaldo šutirao ka golu gostiju natjerala je Masimilijana Alegrija na izmjene.

Dibala je ušao umjesto Matuidija, nešto kasnije i Bernardeski je zamijenio prilično neprimjetnog Mandžukića, ali Juventus nije uspio da slomi otpor Đenove koja se grčevito branila i odbranila do samog kraja.

Napolijeva sreća u nesreći - Fabijan Ruiz! Španac je u igru ušao u 4. minutu susreta zamenivši povređenog Simonea Verdija i deset minuta kasnije sjajnim udarcem sa ivice šesnaesterca otključao odbranu Udineza koju su u finišu susreta dokrajčiili Dris Mertens i Marko Rog.

Sreća u nesreći.

Tako se može nazvati povreda Simonea Verdija koji je morao napustiti teren i ustupiti mesto pridošlici iz Betisa Fabijanu Ruizu.

Mladi veznjak je nezagrejan ušao u igru, a kada je postigao radnu temperaturu poslao je raketu u svojom slabijom desnom nogom u dalji ugao gola Simona Skufeta.

"Zebre" su u nastavku "rasle" i imale nekoliko dobrih prilika i napadale sa sve većim brojem igrača što im se u poslednjih deset minuta susreta osvetilo jer je prostor ispred i iza odbrambene linije ono od čega Napolitanci "žive".

Večeras na stadionu "Friuli" u devetom kolu Serije A:

UDINEZE - NAPOLI 0:3 (0:1)!

Fabijan Ruiz je do večeras dao četiri gola u karijeri, svaki udarcima izvan šesnaesterca. Hulio Velaskez je verovatno u "skautingu" ovaj podatak spomenuo svojim fudbalerima, takođe verovatno tražio da mu se "zatvori" jača leva noga.

Ali, Ruiz je pokazao da može pogoditi i desnom...

Meč je nakon vođstva Napolija ušao u mirniju fazu, ali kako je vreme odmicalo domaćini su sa većim brojem fudbalera u napadu pokušavali doći do viška. Kada su to uspevala Lasanja i Ignasio Puseto nisu bili odlučni u završnici.

Napoli je na drugoj strani uzeo ponuđeno.

Prvo je sa bele tačke bio siguran Dris Mertens, da bi potom asistirao Marku Rogu koji je pronašao donji levi ugao za konačnih 3:0 samo minutu nakon što je na terenu zamenio Pjotra Zjelinskog. Ovo je Udinezeu četvrti vezani poraz.

Zanimljivo, trijumf Napolija znači da su sve ekipe iz grupe C Lige šampiona ove subote zabiežile pobede. Pari Sen Žermen je još jednom "peticom" ovaj put ispratio Amijen, Liverpul je slavio protiv Hadersfilda golom Mohameda Salaha, a Crvena zvezda je srušila "građevinu".

SERIJA A - 9. KOLO:

Roma - SPAL 0:2 (0:1)
/Petanja 38 pen, Bonifaci 56/

Juventus - Đenova 1:1 (1:0)
/Ronaldo 18 - Besa 67/

Udineze - Napoli 0:3 (0:1)
/Ruiz 14, Mertens 82, Rog 85/

U nedelju:

Frozinone - Empoli (12.30)
Bolonja - Torino (15.00)
Kjevo – Atalanta
Parma – Lacio
Fiorentina - Kaljari (18.00)
Inter - Milan (20.30)

U ponedeljak:

Sampdorija - Sasuolo (20.30)

TABELA: Juventus (+1) 25, Napoli 21 (+1), Inter 16, Lacio 15, Sampdorija 14, Roma (+1) 14, Fiorentina 13, Sasuolo 13, Parma 13, Đenova 13, Milan (-1) 12, Torino 12, SPAL (+1) 12, Kaljari 9, Udineze 8 (+1), Bolonja 7, Atalanta 6, Empoli 5, Frozinone 1, Kjevo -1*.

*NAPOMENA Italijanska federacija kaznila je Kjevo oduzimanjem tri boda.

Izvor: B92/mondo.ba

Komentari / 0

Ostavite komentar