Италијани: Окрутни тај-брејк, нокаут Азура, завршен је сан!

Италијански медији пропратили су финале Светског првенства у одбојци, разочарани због пораза своје селекције.

Остали спортови 21.10.2018 | 09:45
Италијани: Окрутни тај-брејк, нокаут Азура, завршен је сан!
Србија је освојила светско злато по први пут у својој историји, а Италија није успела да дође до свог другог најсјајнијег одличја.

Италијанке су имале разгоропађену Паолу Егону, али она сама није могла да се супротстави Србији као што је урадила у полуфиналу против Кине.

"Коријере дело Спорт" пише да је пресудио "окрутни тај-брејк" те да је Италија сребрна и да упркос томе има разлога за славље. Италија је поражена у пет сетова (25:21, 14:25, 25:23, 19:25, 12:15) после тешког меча за крај великог сна. 

"Коријере" пише још и да је било играчица на пријему које нису поднеле притисак утакмице живота, али да је екипа млада. 

Медијасет наводи да је једна фантастична Паола Егону против Тијане Бошковић и Бранкице Михајловић била недовољна, док "Раи" пише да "Светско припада Србији, нокаут Азура 3-2" и назива да су иза Италије три незаборавне недеље. 

Сумирају скор од 11 победа и само два пораза, оба која је Италији нанела Србија. "Раи" констатује да разлога за жаљење нема јер је ово после 16 година прва медаља на првенствима света још од Берлина 2002. 

"Газета дело Спорт" такође подсећа да је то Италији важна медаља после више година, али подсећају и да су Италијанке биле близу победе јер су водиле са 2-1. 

"Последњи крик је остао у грлу, Италија је поклекла пред Србијом у тај-брејку после покушаја да се учини немогуће - да се врати у Италију друго СП 16 година после првог", пише "Газета". 

Србија је тако после освојене златне медаље на Европском првенству пре годину дана објединила ту медаљу са светском. Фале још само Олимпијске игре где су наше девојке пре две године биле сребрне.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар