Вријеме је за удруживање: Лига Бенелукса!

Да ли је ово будућност европског фудбала? Чини се да су овакве ствари неизбежне. . .

Фудбал 22.10.2018 | 20:00
Вријеме је за удруживање: Лига Бенелукса!
После неког времена - поново је актуелно "удруживање" лига!

Како преносе британски медији, Холандија и Белгија поново размишљају о "спајању" фудбалских лига и оснивању новог такмичења у којима би се заједно такмичили најбољи тимови из ове две земље.

То је њихов "одговор" на доминацију пет најјачих лига Европе и начин да се "позиционирају" на фудбалској мапи Старог континента, а мишљење је да не могу појединачно...

Такозвана "Лига Бенелукса" је идеја која се спомиње већ више од деценије, а била је актуелна за време Платинијевог "председниковања" УЕФА, међутим тада је дошло до оцене да је прерано за такав пројекат.

Наводно, челни људи белгијског и холандског фудбала воде "прелиминарне разговоре", а за оснивање новог такмичења - потребна им је подршка и највећих клубова тих земаља.

Претпоставка је да би таква лига спречила, или бар смањила, број одлазака младих фудбалера из тамошњих клубова у богатије земље, док би и сами клубови добили и више новца од ТВ права пошто би такво такмичење било интересантније већем броју гледалаца.

Према незваничним информацијама нова лига би имала по осам тимова из Холандије и Белгије, док је могуће укључивање и тимова из Луксембурга - додуше за почетак у другој лиги.

Из УЕФА су на ову идеју одговорили да су "домаћа такмичења темељ европског фудбала" и да тренутно нема никаквих конкретних предлога за "удруживањем", али од раније је познато да су водећи људи овог тела изразили жељу за оваквим видом такмичења...

Тако се говорило о лиги која би укључивала Шведску, Данску, Норвешку и чак Шкотску, док се много пута говорило и о такозваној ЕX-Yу Лиги.

Шта ће бити од ове идеје, видећемо у наредним месецима и годинама.

Како се вама чини?

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

СУТРА

23.10.2018 06:59

ВЕЗАНО ЗА НАС -ПРАЗНА ПРИЧА.

ОДГОВОРИТЕ