Миротић натјерао навијаче Пеликанса да му скандирају име!

Њу Орлеанс Пеликанси први пут су под тим именом почели сезону са две победе, а у другом мечу против Сакраменто Кингса (149:129) оборили су клупски рекорд.

Кошарка 20.10.2018 | 14:15
Миротић натјерао навијаче Пеликанса да му скандирају име!
На овом мечу посебно се истакао шпански кошаркаш црногорског порекла Никола Миротић.

Миротић је постигао 36 поена (14/21, 5/9 тројке) и девет скокова и тиме уписао једно од најбољих партија у најјачој лиги света у својој још увек младој каријери.

Поред Николе истакао се и Ентони Дејвис са 25 поена, десет ухваћених лопти и шест асистенција, дабл-дабл је забележио и Џру Холидеј са 15 поена, десет асистенција и шест скокова, а по 13 су убацили Иан Кларк и бивши ас Лос Анђелес Лејкерса Џулијус Рендл који је имао и 14 скокова. 

Навијачи Пеликанса на старту меча су бордили Дејвиса скандирањем "МВП, МВП", али су се брзо окренули Миротићу и повицима "Нико, Нико". 

"Нисам то очекивао. Невероватан је осећај када добијете такву подршку. Ово је била једна од вечери када сте сигурни да ће сваки шут да уђе", рекао је Миротић. 

Сакраменто се добро држао у првом полувремену, узимајући у обзир очекивања, те су средином друге четвртине били у потпуном егалу. 

Ипак, у трећем кварталу Пеликанси су се потпуно "одлепили" и серијом 23:6 привели преломили меч у своју корист.



Кингсе је предводио Вили Коли-Стајн са 20 поена и седам скокова, а 19 је додао руки Марвин Бегли Трећи уз осам скокова те по три асистенције и украдене лопте.

Што се тиче српских кошаркаша, Богдан Богдановић није играо, а Немања Бјелица је за 11 минута на паркету убележио четири поена.

Миротић и Дејвис су још једанпут показали да су убитачан тандем и наставили да пружају добре партије, које су почеле чим је шпански репрезентативац прошле године прешао у Њу Оорлеанс из Чикаго Булса.

Њихови домети су свакако високи и још увек им се не може одредити граница, а то потврђује и да су у претходном овосезонском мечу и победи на гостовању Хјустону забележили 62 поена и 26 скокова.

Пеликанси су са чак 149 поена уједно и оборили клупски рекорд по броју постигнутих поена на једном мечу и надмашили свој прошлогодишњи успех против Лејкерса од 139 поена.

Њу Орлеанс наредни меч игра на домаћем терену против Клиперса, док Сакраменто путује на гостовање Оклахоми.



Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар