Mirotić natjerao navijače Pelikansa da mu skandiraju ime!

Nju Orleans Pelikansi prvi put su pod tim imenom počeli sezonu sa dve pobede, a u drugom meču protiv Sakramento Kingsa (149:129) oborili su klupski rekord.

Košarka 20.10.2018 | 14:15
Mirotić natjerao navijače Pelikansa da mu skandiraju ime!
Na ovom meču posebno se istakao španski košarkaš crnogorskog porekla Nikola Mirotić.

Mirotić je postigao 36 poena (14/21, 5/9 trojke) i devet skokova i time upisao jedno od najboljih partija u najjačoj ligi sveta u svojoj još uvek mladoj karijeri.

Pored Nikole istakao se i Entoni Dejvis sa 25 poena, deset uhvaćenih lopti i šest asistencija, dabl-dabl je zabeležio i Džru Holidej sa 15 poena, deset asistencija i šest skokova, a po 13 su ubacili Ian Klark i bivši as Los Anđeles Lejkersa Džulijus Rendl koji je imao i 14 skokova. 

Navijači Pelikansa na startu meča su bordili Dejvisa skandiranjem "MVP, MVP", ali su se brzo okrenuli Mirotiću i povicima "Niko, Niko". 

"Nisam to očekivao. Neverovatan je osećaj kada dobijete takvu podršku. Ovo je bila jedna od večeri kada ste sigurni da će svaki šut da uđe", rekao je Mirotić. 

Sakramento se dobro držao u prvom poluvremenu, uzimajući u obzir očekivanja, te su sredinom druge četvrtine bili u potpunom egalu. 

Ipak, u trećem kvartalu Pelikansi su se potpuno "odlepili" i serijom 23:6 priveli prelomili meč u svoju korist.



Kingse je predvodio Vili Koli-Stajn sa 20 poena i sedam skokova, a 19 je dodao ruki Marvin Begli Treći uz osam skokova te po tri asistencije i ukradene lopte.

Što se tiče srpskih košarkaša, Bogdan Bogdanović nije igrao, a Nemanja Bjelica je za 11 minuta na parketu ubeležio četiri poena.

Mirotić i Dejvis su još jedanput pokazali da su ubitačan tandem i nastavili da pružaju dobre partije, koje su počele čim je španski reprezentativac prošle godine prešao u Nju Oorleans iz Čikago Bulsa.

Njihovi dometi su svakako visoki i još uvek im se ne može odrediti granica, a to potvrđuje i da su u prethodnom ovosezonskom meču i pobedi na gostovanju Hjustonu zabeležili 62 poena i 26 skokova.

Pelikansi su sa čak 149 poena ujedno i oborili klupski rekord po broju postignutih poena na jednom meču i nadmašili svoj prošlogodišnji uspeh protiv Lejkersa od 139 poena.

Nju Orleans naredni meč igra na domaćem terenu protiv Klipersa, dok Sakramento putuje na gostovanje Oklahomi.



Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar