ПДП: Нарушени мир и сигурност

Градски одбор ПДП-а Бањалука позива Министарство унутрашњих послова Републике Српске да коначно озбиљно схвати нарушену безбједносну ситуацију у Бањалуци, на шта ПДП већ мјесецима упозорава.

Република Српска 19.10.2018 | 17:02
ПДП: Нарушени мир и сигурност
"Бањалука је постала опасно мјесто за грађане гдје сваког мјесеца имамо случајеве убистава, покушаја убистава, премлаћивања и пуцњаве. Бањалука је постала мјесто гдје је нормално ходати са оружјем, металним шипкама и шрафцигерима, што неријетко заврши трагично, као што је било у случају убиства младића у центру града прије двије вечери", наводи ПДП.

ПДП тврди да Министарство унутрашњих послова и даље пребацује одговорност са чињенице да се већ мјесецима у центру града одржавају протести за захтјевом да се ријеши случај убиства Давида Драгичевића, као и тога да никада нису откривени и пресуђени кривци за убиство Милана Вукелића, трагичну смрт Николе Ђуровића и других нашух суграђана.

Подсјећамо, Партија демократског прогреса је у априлу тражила ванредну сједницу Владе Републике Српске због нарушене безбједности у Бањалуци, али су и то министар Лукач и премијерка Цвијановић оквалификовали као напад, политиканство и фактор који лоше утиче на амбијент у Српској.

"Сматрамо да фактор који лоше утиче на амбијент у Српској јесу управо трагични догађаји који су након тога услиједили и позивамо надлежне да коначно схвате озбиљност ситуације", поручио је ПДП у саопштењу за јавност. 

(БН)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Мк

19.10.2018 15:08

БАЊА ЛУКА ЈЕ ПОСТАЛА ГРАД ДРОГЕ И КРИМИНАЛА ОД КАКО ЈЕ ЛУКАЧ НА ФУНКЦИЈИ .У ГРАДУ НЕСМИЈЕШ НИКОГА НИ ПОГЛЕДАТИ ЈЕР БИ МОГАО ЗАВРШИТИ ТУЧОМ НАПАДОМ УБИСТВОМ.А РАЗЛОГ СУ ШТО НА СВАКОМ ЋОШКУ СЕ ПРОДАЈЕ ДРОГА КОЈА СЕ САСТОЈИ КО ЗНА ОД ЧЕГА И СВИМА ЈЕ ДОСТУПНА .БАЊА ЛУКА ПОСТАЈЕ ОПАСАН ГРАД КАО ЗЕМУН .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Мацак

19.10.2018 15:34

А и аута са Црногорским таблама пун град. Не мора ништа да знаци наравно,ал одмах ми падну на памет Скаљарци и Кавцани. Постали су опаснији од бившег Земунског клана. Рокају се ко луди.

Name

мима

19.10.2018 15:15

Коме се обраћате?Не разумију они ваш језик.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Логицно

19.10.2018 16:01

Сваки нормалан цовјек,при здравој памети це реци исто тако,И схвата стварну ситуацију,али ови залудјеници ови похлепници гладни новца И позиција реци це супротно,цак да су зртве кривци само да би сацували својесвоје позиције и накрали се.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

19.10.2018 16:01

Свачи ја је глава у торби ово је неподношљиво онај што ни крив ни дужан страда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта кажу градски оци?

19.10.2018 18:07

Је ли градоначелник БЛ на боловању? Шта о свему мисли предсједник Општине БЛ, јер је својевремено критиковао све и свашта? Они су се на локалним изборима борили за ова радна мјеста, обећавајући грађанима просперитет и благостање.

ОДГОВОРИТЕ
Name

како се гасите

21.10.2018 08:44

Најобицније политиканство.Има то исто и у насој престоници, Београду.Знатно висе.Много висе тога има и у свјетским метрополама.Када се нпр. Њу Јорк скалира на велицину БЛ,опет би убједљиво водио.Факта зивота у великоим градовима.Ови из ПДП вец поцели предизборну кампању!

ОДГОВОРИТЕ
Name

!!!

21.10.2018 16:34

Бас да је обицно политиканство, није. Примјера ради у САД-у у вријеме владавине Клинтонове, а у вези са афером "Моника Левински" у ситуацији кад се Бил заклео да це говорити истину, Америцки судија му је рекао "лазете предсједнице" а у Бања Луци неки дан по ко зна који пут мајка убијеног Николе Дјуровица пред вецим скупом градјана изјави да је њеног сина усмртио Станислав Цадјо, а да је на мјесту сувозаца сједио онај да га не спомињем. Е па сад да ли би било политиканство ако би тузилац у РС-у позвао или привео Станислава и сувозаца му да о овоме проговоре јер се ипак ради о једном угасеном зивоту и о нецијој дозивотној боли, па да се бар ово расцисти о цему Дјуровици говоре, а не да се годинама дрзи под тепихом. Није у питању никакво гасење, него због нерада институција ово се назалост све висе распламсава.