PDP: Narušeni mir i sigurnost

Gradski odbor PDP-a Banjaluka poziva Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske da konačno ozbiljno shvati narušenu bezbjednosnu situaciju u Banjaluci, na šta PDP već mjesecima upozorava.

Republika Srpska 19.10.2018 | 17:02
PDP: Narušeni mir i sigurnost
"Banjaluka je postala opasno mjesto za građane gdje svakog mjeseca imamo slučajeve ubistava, pokušaja ubistava, premlaćivanja i pucnjave. Banjaluka je postala mjesto gdje je normalno hodati sa oružjem, metalnim šipkama i šrafcigerima, što nerijetko završi tragično, kao što je bilo u slučaju ubistva mladića u centru grada prije dvije večeri", navodi PDP.

PDP tvrdi da Ministarstvo unutrašnjih poslova i dalje prebacuje odgovornost sa činjenice da se već mjesecima u centru grada održavaju protesti za zahtjevom da se riješi slučaj ubistva Davida Dragičevića, kao i toga da nikada nisu otkriveni i presuđeni krivci za ubistvo Milana Vukelića, tragičnu smrt Nikole Đurovića i drugih našuh sugrađana.

Podsjećamo, Partija demokratskog progresa je u aprilu tražila vanrednu sjednicu Vlade Republike Srpske zbog narušene bezbjednosti u Banjaluci, ali su i to ministar Lukač i premijerka Cvijanović okvalifikovali kao napad, politikanstvo i faktor koji loše utiče na ambijent u Srpskoj.

"Smatramo da faktor koji loše utiče na ambijent u Srpskoj jesu upravo tragični događaji koji su nakon toga uslijedili i pozivamo nadležne da konačno shvate ozbiljnost situacije", poručio je PDP u saopštenju za javnost. 

(BN)

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

Mk

19.10.2018 15:08

BANJA LUKA JE POSTALA GRAD DROGE I KRIMINALA OD KAKO JE LUKAČ NA FUNKCIJI .U GRADU NESMIJEŠ NIKOGA NI POGLEDATI JER BI MOGAO ZAVRŠITI TUČOM NAPADOM UBISTVOM.A RAZLOG SU ŠTO NA SVAKOM ĆOŠKU SE PRODAJE DROGA KOJA SE SASTOJI KO ZNA OD ČEGA I SVIMA JE DOSTUPNA .BANJA LUKA POSTAJE OPASAN GRAD KAO ZEMUN .

ODGOVORITE
Name

Macak

19.10.2018 15:34

A i auta sa Crnogorskim tablama pun grad. Ne mora ništa da znaci naravno,al odmah mi padnu na pamet Skaljarci i Kavcani. Postali su opasniji od bivšeg Zemunskog klana. Rokaju se ko ludi.

Name

mima

19.10.2018 15:15

Kome se obraćate?Ne razumiju oni vaš jezik.

ODGOVORITE
Name

Logicno

19.10.2018 16:01

Svaki normalan covjek,pri zdravoj pameti ce reci isto tako,I shvata stvarnu situaciju,ali ovi zaludjenici ovi pohlepnici gladni novca I pozicija reci ce suprotno,cak da su zrtve krivci samo da bi sacuvali svojesvoje pozicije i nakrali se.

ODGOVORITE
Name

Д

19.10.2018 16:01

Свачи ја је глава у торби ово је неподношљиво онај што ни крив ни дужан страда

ODGOVORITE
Name

Šta kažu gradski oci?

19.10.2018 18:07

Je li gradonačelnik BL na bolovanju? Šta o svemu misli predsjednik Opštine BL, jer je svojevremeno kritikovao sve i svašta? Oni su se na lokalnim izborima borili za ova radna mjesta, obećavajući građanima prosperitet i blagostanje.

ODGOVORITE
Name

kako se gasite

21.10.2018 08:44

Najobicnije politikanstvo.Ima to isto i u nasoj prestonici, Beogradu.Znatno vise.Mnogo vise toga ima i u svjetskim metropolama.Kada se npr. Nju Jork skalira na velicinu BL,opet bi ubjedljivo vodio.Fakta zivota u velikoim gradovima.Ovi iz PDP vec poceli predizbornu kampanju!

ODGOVORITE
Name

!!!

21.10.2018 16:34

Bas da je obicno politikanstvo, nije. Primjera radi u SAD-u u vrijeme vladavine Klintonove, a u vezi sa aferom "Monika Levinski" u situaciji kad se Bil zakleo da ce govoriti istinu, Americki sudija mu je rekao "lazete predsjednice" a u Banja Luci neki dan po ko zna koji put majka ubijenog Nikole Djurovica pred vecim skupom gradjana izjavi da je njenog sina usmrtio Stanislav Cadjo, a da je na mjestu suvozaca sjedio onaj da ga ne spominjem. E pa sad da li bi bilo politikanstvo ako bi tuzilac u RS-u pozvao ili priveo Stanislava i suvozaca mu da o ovome progovore jer se ipak radi o jednom ugasenom zivotu i o necijoj dozivotnoj boli, pa da se bar ovo rascisti o cemu Djurovici govore, a ne da se godinama drzi pod tepihom. Nije u pitanju nikakvo gasenje, nego zbog nerada institucija ovo se nazalost sve vise rasplamsava.