Од Серије Д до репрезентације Италије!

Асистент за Италију код гола против Пољака протекле недеље у Лиги нација Кевин Лазања (26) пре шест година играо је у Серији Д, четвртој италијанској лиги.

Фудбал 21.10.2018 | 23:15
Од Серије Д до репрезентације Италије!
Ко зна када би нападач Удинезеа добио прилику у репрезентацији да није дошло до повреде Симонеа Зазе и накнадног позива од селектора Роберта Манчинија.

Лазања је фудбалску каријеру почео у Говернолесеу, клубу из Сан Бенедета. У сезони 2012/2013 прелази у Серију Д и потписује за тим Кереа, за који је наступао 35 пута и постигао седам голова.

На крају сезоне Кера је испала из лиге али није и Лазања. Потписао је за Есте у ком је постигао 21 гол на 33 утакмице.

Такав учинак омогућио му је да у јулу 2014. потпише за Карпи који се такмичио у Серији Б. Дебитански наступ забележио је 13. септембра на утакмици против Кротонеа (1:1).

Дебитански гол за нови клуб постигао је 15. новембра у победи Карпија против Читаделе резултатом 5:2 за прво место на табели Серије Б.

У окторбу 2017. године Лазања потписује за Удинезе у трансферу вредном 4,5 милиона евра. Прошле сезоне постигао је 12 голова у дебитанскох сезони у Серији А.

На почетку ове сезоне има доста слабији учинак и постигао је тек један погодак на осам утакмица. Ипак, добио је шансу код Манчинија и одмах је искористио.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар