Od Serije D do reprezentacije Italije!

Asistent za Italiju kod gola protiv Poljaka protekle nedelje u Ligi nacija Kevin Lazanja (26) pre šest godina igrao je u Seriji D, četvrtoj italijanskoj ligi.

Fudbal 21.10.2018 | 23:15
Od Serije D do reprezentacije Italije!
Ko zna kada bi napadač Udinezea dobio priliku u reprezentaciji da nije došlo do povrede Simonea Zaze i naknadnog poziva od selektora Roberta Mančinija.

Lazanja je fudbalsku karijeru počeo u Governoleseu, klubu iz San Benedeta. U sezoni 2012/2013 prelazi u Seriju D i potpisuje za tim Kerea, za koji je nastupao 35 puta i postigao sedam golova.

Na kraju sezone Kera je ispala iz lige ali nije i Lazanja. Potpisao je za Este u kom je postigao 21 gol na 33 utakmice.

Takav učinak omogućio mu je da u julu 2014. potpiše za Karpi koji se takmičio u Seriji B. Debitanski nastup zabeležio je 13. septembra na utakmici protiv Krotonea (1:1).

Debitanski gol za novi klub postigao je 15. novembra u pobedi Karpija protiv Čitadele rezultatom 5:2 za prvo mesto na tabeli Serije B.

U oktorbu 2017. godine Lazanja potpisuje za Udineze u transferu vrednom 4,5 miliona evra. Prošle sezone postigao je 12 golova u debitanskoh sezoni u Seriji A.

Na početku ove sezone ima dosta slabiji učinak i postigao je tek jedan pogodak na osam utakmica. Ipak, dobio je šansu kod Mančinija i odmah je iskoristio.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar