Неки нови трендови...

Скаути СВИХ бундеслигаша нишане енглеске У17 репрезентативце! Џејдон Санчо и Рис Нелсон осветлили пут другима…

Фудбал 21.10.2018 | 22:30
Неки нови трендови...
Дуго је било незамисливо. Зашто би ико од Енглеза ишао у земљу са тако тешким језиком кад може више да заради у Премијер лиги? Није зато претерано чудно што је, а ово је податак за веровали или не, кроз историју Бундеслиге само 14 фудбалера из Енглеске играло за немачке клубове. Међутим, тренд се последњих сезона мења. Таман што су људи почели да заборављају епизоду Овена Харгривса у Бајерну, појавили су се Адемола Лукман, Рис Оксфорд, пре свих Џејсон Санчо и Рис Нелсон.

Ова двојица последњих покренули су нови тренг. Пребогати премијерлигаши имају све мање стрпљења за најталентованије енглеске фудбалере. Санчо у Борусији Нелсон у Хофенхајму показали су свим вршњацима да Бундеслига може да буде идеално решење. Уосталом, Нелсон је и сам рекао.

“Пре него што сам дошао у Немачку разговарао сам са Џејдоном. Он зна да сам брз играч који воли један на један ситуације. И рекао ми је да таквих у Бундеслиги има баш доста. Као играчи, прилично смо слични и он ме је саветовао да дођем и овде покажем шта могу”.

Одговара њима, одговара и немачким клубовима. За мале паре добију школоване играче, а мало је лига на свету које талентованим играчима пружају боље услове за даљи развој. Међутим, нико није слутио да ће цела прича тако брзо ескалирати. Али данас је откривено: скаути апсолутно СВИХ бундеслигашких клубова присуствовали су меч У17 репрезентације Енглеске са Бразилом (3:1).

“Ханс офф”, наслов је у Сану, који се поиграо чувеним немачким именом и енглеским изразом “хандс офф” илити – даље руке.

Питање је међутим да ли је цео процесс сада могуће зауставити. Тешко да ће премијерлигаши сад напрасно постати милостивији према младим играчима. И тешко да ће бундеслигаши пропустити прилику да за мале паре узму најталентованију децу са острва.

Дејли Мејл је већ писао да се Борусија Дортмунд намерила на 18-годишњег Фила Фодена, тренутно најталентованијег тинејџера Манчестер Ситија. Ако би успела да га убеди да дође на Вестфален могла би следећег лета да га узме за свега 200.000 евра!

Енглези би морали да се припазе. Давно су прошла времена кад су они новцем привлачили најталентованије клинце из континенталног дела Европе. Сетите се само Пола Погбе, Сеска Фабрегаса, Ђерара Пикеа, Ектора Бељерина… Континент узвраћа ударац. Парадоксално, баш зато што се у Енглеску слило превише пара.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар