Neki novi trendovi...

Skauti SVIH bundesligaša nišane engleske U17 reprezentativce! Džejdon Sančo i Ris Nelson osvetlili put drugima…

Fudbal 21.10.2018 | 22:30
Neki novi trendovi...
Dugo je bilo nezamislivo. Zašto bi iko od Engleza išao u zemlju sa tako teškim jezikom kad može više da zaradi u Premijer ligi? Nije zato preterano čudno što je, a ovo je podatak za verovali ili ne, kroz istoriju Bundeslige samo 14 fudbalera iz Engleske igralo za nemačke klubove. Međutim, trend se poslednjih sezona menja. Taman što su ljudi počeli da zaboravljaju epizodu Ovena Hargrivsa u Bajernu, pojavili su se Ademola Lukman, Ris Oksford, pre svih Džejson Sančo i Ris Nelson.

Ova dvojica poslednjih pokrenuli su novi treng. Prebogati premijerligaši imaju sve manje strpljenja za najtalentovanije engleske fudbalere. Sančo u Borusiji Nelson u Hofenhajmu pokazali su svim vršnjacima da Bundesliga može da bude idealno rešenje. Uostalom, Nelson je i sam rekao.

“Pre nego što sam došao u Nemačku razgovarao sam sa Džejdonom. On zna da sam brz igrač koji voli jedan na jedan situacije. I rekao mi je da takvih u Bundesligi ima baš dosta. Kao igrači, prilično smo slični i on me je savetovao da dođem i ovde pokažem šta mogu”.

Odgovara njima, odgovara i nemačkim klubovima. Za male pare dobiju školovane igrače, a malo je liga na svetu koje talentovanim igračima pružaju bolje uslove za dalji razvoj. Međutim, niko nije slutio da će cela priča tako brzo eskalirati. Ali danas je otkriveno: skauti apsolutno SVIH bundesligaških klubova prisustvovali su meč U17 reprezentacije Engleske sa Brazilom (3:1).

“Hans off”, naslov je u Sanu, koji se poigrao čuvenim nemačkim imenom i engleskim izrazom “hands off” iliti – dalje ruke.

Pitanje je međutim da li je ceo process sada moguće zaustaviti. Teško da će premijerligaši sad naprasno postati milostiviji prema mladim igračima. I teško da će bundesligaši propustiti priliku da za male pare uzmu najtalentovaniju decu sa ostrva.

Dejli Mejl je već pisao da se Borusija Dortmund namerila na 18-godišnjeg Fila Fodena, trenutno najtalentovanijeg tinejdžera Mančester Sitija. Ako bi uspela da ga ubedi da dođe na Vestfalen mogla bi sledećeg leta da ga uzme za svega 200.000 evra!

Englezi bi morali da se pripaze. Davno su prošla vremena kad su oni novcem privlačili najtalentovanije klince iz kontinentalnog dela Evrope. Setite se samo Pola Pogbe, Seska Fabregasa, Đerara Pikea, Ektora Beljerina… Kontinent uzvraća udarac. Paradoksalno, baš zato što se u Englesku slilo previše para.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action Images

Komentari / 0

Ostavite komentar