СП - Тијана, Бранкица и Маја: Зато што смо ТИМ!

Огњеновићева каже да је ово био један од најтежих мечева у њеној каријери.

Остали спортови 19.10.2018 | 13:00
СП - Тијана, Бранкица и Маја: Зато што смо ТИМ!
Претпоследња препрека је прескочена, још једна дели Србију од највећег успеха у историји наше женске одбојке.

Српске одбојкашице су победом над Холандијом осигурале медаљу на светском првенству у Јапану, али жарко желе да оду до самог краја.

Није било баш лако против Холандије, али је на крају све легло на своје место. Када екипа има играчице као што су Маја Огњеновић, Тијана Бошковић и Бранкица Михајловић, онда је једини оправдан циљ – златна медаља.

Наш врсни техничар Маја Огњеновић је истакла адовољство после победе у полуфиналу.

“Ово је био један од најтежих мечева у којој каријери. Утакмица од огромне важности. Поготово јер смо поражене од њих пре неколико дана. Имали смо успоне и падове током меча, али смо успеле. Срећне смо и поносне због победе, надамо да ћемо имати довољно времена да се квалитетно припремимо за финале”, рекла је Маја после меча.  

Тијана Бошковић је са 29 поена опет била ударна игла Србије. Наставила је у истом ртиму као у досадашњем делу такмичења и била наша превага када се ломило. Ипак, као и увек до сада, у први план не истиче индивидуални учинак, већ колектив.

“Јако смо срећне и поносне због пласмана у финале и свега што смо урадиле до сада. Играле смо као тим и држале се заједно у тешким моментима током утакмице. Зато смо и победиле на крају. Јер смо тим! Даћемо све од себе и сутра у финалу”, поручила је Бошковићева.

Када је Србија пролазила кроз кризу у другом и трећем сету, Бранкица Михајловић је извлачила неке невероватне поене и пумпала самопоуздањем саиграчице.

“Био је ово екстремно тежак меч. Оне играју цео турнир јако добро и тако је било и данас. Кључно је било када смо се вразтиле у трећем сету и освојиле га. Надам се да ћемо наставити овако и сутра. Још само тај један меч”, истакла је Бранкица.

Извор: моззартспорт

ФОТО: ФИВБ

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

ШВРЋО

19.10.2018 13:02

Резултат дугогодишњег рада се показао,карактер дјевојака за дивљење,сви за једну једна за све.Терзић прави учитељ И стратег,резултат на помолу бићемо прваци свијета.Бранкица И Тијана су сада краљице као И остале у екипи.Идемо до злата.

ОДГОВОРИТЕ