Човјек прије свега - Марсело Бијелса...!

Бијелса донирао 2. 150. 000 Њуелсу: Не поклањам ништа, враћам дуг! Капа доле!

Фудбал 21.10.2018 | 16:00
Човјек прије свега - Марсело Бијелса...!
Можда неко и помисли да је то ситан новац, нешто што Марсело Бијелса зарађује сваког месеца. Није баш тако. Бијелса није Жозе Мурињо. Нити ради у Реалу, већ друголигашу Лидсу. А опет је из свог џепа издвојио 2.150.000 евра како би помогао матичном клубу, аргентинском Њуелс Олд Бојсу.

Тек да нагласимо, већа је то сума но што ће Бијелса ове сезоне зарадити на Еланду. Али има тренутака кад се о новцу једноставно не размишља.

“Њуелс је клуб који ме је формирао. Од њих сам добио више но што сам им дао. И сад им ништа не поклањам. Враћам дуг”, рекао је 63-годишњи стручњак.

Од његовог новца, а може се чути да је све скупа у више рата дао око 3.400.000 ера, Њуелс ће по нацрту Бијелсине сестре Марије Еугеније изградити комплекс са пет спратова у којем ће играчи моћи да спавају, гледају видео анализе утакмица. Зваће се “Хорхе Грифа” хотел по чувеном скауту који је својевремено био Бијелсин помоћник.

Све са разлогом.

“Инфраструктура помаже тиму да се припреми. Две ствари су најважније за тим. Квалитет играча и квалитет припрема које им се сервирају… Кад је клуб стабилан он је и атркативан. Кад је организација ефикаснија играчи желеда дођу. Тренери такође. И важно је да учиниш све што си у могућности како би подигао стандард. Притом, ово је есенција Њуелса. То је клуб који много ради са младим играчима. А ово је само мој мали знак пажње”, додаје Бијелса.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар